0

مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه
شنبه 20 خرداد 1391  8:57 PM

 5 : اقتصاد كشاورزي و توسعه تابستان 1389; 18(70):79-102.
 
ارزيابي کارايي زيربخش زراعت با استفاده از رويکرد تلفيقي برنامه ريزي خطي و پراميتي در ايران و کشورهاي منطقه
 
بشيري مهدي*,توكلي بغدادآباد محمدرضا,اميري اميرحسين
 
* دانشکده فني و مهندسي، دانشگاه شاهد
 
 

در اين مقاله به بررسي و ارزيابي کارايي کشورهاي منتخب در زمينه فعاليتهاي زراعتي با استفاده از روش برنامه ريزي خطي پرداخته شده است. بدين منظور و با توجه به اينکه در ارزيابي کارايي عمدتا از دو روش پارامتري و ناپارامتري استفاده مي شود، با بهره گيري از روش ناپارامتري که بر پايه روشهاي برنامه ريزي رياضي و به طور اخص روش تحليل پوششي داده ها استوار است، کشور ايران و کشورهاي منطقه به لحاظ کارايي فعاليتهاي زراعتي طبقه بندي و رتبه بندي شدند. با توجه به وروديها و خروجيهاي زيربخش زراعت در 19 کشور منتخب طي سال 2004، در مقاله حاضر به ارزيابي کارايي آنها با دو فرض بازده ثابت نسبت به مقياس و بازده متغير نسبت به مقياس پرداخته شده و سپس با استفاده از روش پراميتي به الويت بندي کشورهاي مرجع پرداخته شده است.
نتايج نشان مي دهد که با درنظر گرفتن فرض اول، کشورهاي امارات، کويت، عمان، پاکستان، عربستان سعودي، ترکيه و ايران در ميان 19 کشور مورد مطالعه از بيشترين کارايي برخوردارند و متوسط کارايي تحت اين فرض
0.546 درصد است. با درنظر گرفتن فرض دوم، کشورهاي قزاقستان و يمن نيز به جمع کشورهاي کارا مي پيوندند که متوسط کارايي تحت اين فرض 0.701 درصد است. در نهايت با توجه به الگو بودن کشور امارات، بر اساس يافته هاي اين تحقيق مي توان گفت که کشورهاي ناکارا به منظور افزايش کارايي بايد کشور امارات را الگوي خود قرار دهند.

 
كليد واژه: کارايي، تحليل پوششي داده ها، پراميتي، روش ناپارامتري، زيربخش زراعت
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها