0

مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه
چهارشنبه 17 خرداد 1391  8:41 PM

 6 : اقتصاد كشاورزي (اقتصاد و كشاورزي) 1389; 4(1):101-114.
 
عوامل موثر بر تنوع زراعي محصولات کشاورزي
 
كرباسي عليرضا,اسدفلسفي زاده ندا
 
 
 کشاورزي در ايران به دليل وجود تنوع آب  و هوايي، پراکندگي و کوچکي مزارع در بيش تر نقاط کشور، فعاليتي با ريسک بالا است که به وسيله کشاورزان منجر به کاربرد راه کارهايي براي مقابله با اين شرايط شده است. يکي از راه کارهاي عمده، استفاده از تنوع زراعي است. اندازه گيري ميزان تنوع محصولات کشاورزي از طريق شاخص هاي متنوعي به دست مي آيد. با محاسبه ميزان تنوع و عوامل موثر بر آن مي توان راه کارهاي سياستي مهمي در جهت کاهش ريسک توليد محصولات خاص و استراتژيک و در نتيجه افزايش توليد در سطح کشور به کار بست. براي به دست آوردن تنوع در اين مطالعه، نخست با استفاده از داده هاي پنج محصول گندم، جو، برنج، ذرت و پنبه در شش استان آذربايجان شرقي، خراسان رضوي، خوزستان، فارس، کرمانشاه و گيلان طي سال هاي 1385-1371 به اندازه گيري شاخص تنوع آنتروپي اقدام و پس از آن با استفاده از تخمين رگرسيوني داده هاي ترکيبي به روش اثرات ثابت به بررسي عوامل موثر بر تنوع پرداخته شد. نتايج نشان داد، عوامل بررسي شده در اين مطالعه که از قيمت محصولات زراعي، متوسط هزينه توليد سالانه ي محصولات، متوسط درآمد کشاورزي و غيرکشاورزي خانوارهاي روستايي، بيمه ي محصولات، مقدار صادرات، واردات و يارانه ها تشکيل مي شود، رابطه ي معناداري با شاخص تنوع دارد. افزون بر آن، با توجه دقيق تر به روابط موجود و محاسبه شاخص هاي اقتصادي در توليدات کشاورزي مي توان به ايجاد امنيت غذايي در سطح کشور کمک کرد.
 
كليد واژه: تنوع زراعي، شاخص آنتروپي، داده هاي ترکيبي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها