پاسخ به:بانک مقالات پزشکی
یک شنبه 14 خرداد 1391 10:48 PM
5 : ارمغان دانش تابستان 1386; 12(2 (پي در پي 46)):37-45. |
|
مقايسه هضم پروتئين يک نمونه غذاي صنعتي با يک نمونه غذاي خانگي در موش هاي صحرايي نر |
|
تقي زاده محسن,عاصمي ذات اله* |
|
* دانشگاه علوم پزشكي كاشان، معاونت غذا و دارو، آزمايشگاه مواد غذايي |
|
مقدمه و هدف: ارزيابي كيفيت پروتئين مواد غذايي به دلايل بيولوژيك و اقتصادي از اهميت ويژه اي برخوردار است. به همين علت روش هاي بيولوژيك، ميكروبيولوژيك، شيميايي و تلفيقي براي تعيين كيفيت پروتئين ها معرفي شده است. با توجه به اهميت كيفيت پروتئين غذاها، به ويژه در خانوارهاي كم درآمد، اين مطالعه با هدف مقايسه هضم پروتئين يک نمونه غذاي صنعتي (هومانا بر پايه برنج) با يک نمونه غذاي خانگي (بر پايه مخلوط برنج به علاوه لوبيا) در موش هاي صحرايي نر انجام گرفت.
مواد و روش ها: اين تحقيق تجربي روي 32 سر موش صحرايي نر در سن 21 روز از نژاد ويستار انجام گرفت. موش ها در گروههاي هشت تايي تحت 4 رژيم غذايي شامل؛ 2 رژيم مورد (غذاي صنعتي و غذاي خانگي)، 1 رژيم استاندارد (كازئين به علاوه متيونين) و 1 رژيم پايه (بدون پروتئين) با ميانگين وزني 65.4 گرم در هر گروه براي مطالعه قابليت حقيقي هضم پروتئين و قابليت هضم ظاهري پروتئين به صورت تصادفي در گروه بيوشيمي دانشگاه علوم پزشکي کاشان در سال 1385 قرار داده شدند. طول مدت مطالعه براي قابليت حقيقي هضم پروتئين و قابليت هضم ظاهري پروتئين، 9 روز بود. ميزان قابليت حقيقي هضم پروتئين و قابليت هضم ظاهري پروتئين گروهها از طريق آناليز واريانس همراه با آزمون توكي با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تحليل آماري قرار گرفت.
يافته ها: شـاخص قابليت حقيقي هضم پروتئين 87±8, 92.8±4 و 79.7±1.6، قابليت هضم ظاهري پروتئين 80.6±4.2, 89.8±4.3 و 76.8±1.6 به ترتيب؛ بـراي پروتئيـن كـازئين به علاوه متيونين، غذاي صنعتي و غذاي خانگي بود. همچنين نتايج آزمون آماري آناليز واريانس قابليت حقيقي هضم پروتئين و قابليت هضم ظاهري پروتئين بين سه گروه كـازئين به علاوه متيونين، غذاي صنعتي و غذاي خانگي معني دار مي باشد (p<0.0001).
نتيجه گيري: يافته ها نشان مي دهند كه هضم پروتئين غذاي خانگي بر پايه مخلوط برنج به علاوه لوبيا در مقايسه با غذاي صنعتي هومانا تقريبا برابر است.
|
|
كليد واژه: |
|
 |
نسخه قابل چاپ
|