0

بانک مقالات پزشکی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات پزشکی
یک شنبه 14 خرداد 1391  10:35 PM

 13 : ارمغان دانش بهار 1387; 13(1 (پي در پي 49)):125-132.
 
گزارش يک مورد حاملگي هتروتوپيک خود به خودي پاره شده
 
سيدالشهدايي فريبا*,غفاري افسانه
 
* دانشگاه علوم پزشكي كردستان، سنندج
 
 

مقدمه و هدف: حاملگي هتروتوپيک به حاملگي هاي همزمان داخل و خارج از رحم اطلاق مي شود. اين وضعيت بيشتر در زناني ديده مي شود که در سيکل هاي درماني کمک باروري قرار گرفته اند، ولي به ندرت به صورت خود به خودي نيز رخ مي دهد. از آنجايي که روش هاي تشخيصي و درماني معمول ممکن است کارايي لازم را نداشته باشند، حاملگي هتروتوپيک يک مشکل تشخيصي و درماني را براي پزشکان ايجاد مي کند. دراين حالت ظن باليني قوي براي تشخيص و حفظ حاملگي داخل رحم در طي درمان ضروري است. در اين مقاله يک مورد حاملگي هتروتوپيک خود به خودي پاره شده گزارش شده است.
معرفي بيمار: بيمار زني 32 ساله با تاخير قاعدگي به مدت دو ماه، به علت درد شکم، تهوع و استفراغ در وضعيت شوک هيپوولميک در سال 1386 به اورژانس يکي از بيمارستان هاي شهر سنندج مراجعه کرده است. سابقه يک بار سزارين را ذکر مي نمود. در معاينه، شکم اتساع آشکار همراه با حساسيت عمومي و ارجاعي داشت. سونوگرافي مايع آزاد فراوان داخل شکم و لگن و نيز تجمع هتروژن وسيع نشان گر هماتوم در آدنکس راست را نشان داد. در داخل رحم، کيسه حاملگي با جنين 7 هفته و ضربان قلب نرمال مشاهده شد. بيمار با تشخيص حاملگي هتروتوپيک تحت لاپاراتومي قرار گرفت و لوله پاره شده با حاملگي نا به جاي داخل آن برداشته شد. حاملگي داخل رحم بدون مشکل ادامه يافته و منجر به تولد نوزاد سالم دختر شد.
نتيجه گيري: پزشکان بايد در برخورد با زنان در سنين باروري از احتمال بروز حاملگي هتروتوپ آگاه باشند. هر گونه وضعيت غير طبيعي در معاينه يا سونوگرافي بيمار بارداري که حاملگي داخل رحم دارد و دچار درد شکم شده است، بايد پزشک را متوجه حاملگي هتروتوپيک نمايد.

 
كليد واژه: حاملگي خارج از رحم، حاملگي هتروتوپيک، روش هاي کمک باروري
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها