0

بانک مقالات پزشکی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات پزشکی
یک شنبه 14 خرداد 1391  10:30 PM

 12 : ارمغان دانش پاييز و زمستان 1387; 13(3-4 ( پي در پي 51-52)):112-122.
 
بررسي عوامل پيش‌بيني کننده رفتار کارگران براي رعايت پوسچر صحيح با استفاده از نظريه رفتار برنامه ‌ريزي شده
 
محمدي زيدي عيسي,حيدرنيا عليرضا*,نيكنامي شمس الدين
 
* دانشگاه تربيت مدرس، دانشکده علوم پزشکي، گروه آموزش بهداشت
 
 

مقدمه و هدف : صدمات و آسيب ‌هاي ناشي از عدم رعايت پوسچر بدني مخصوصا در کارگراني که بيش از دو سوم سيکل کاري خودشان را در محل کار مي‌نشينند، هزينه‌‌‌ زا بوده و درد و ناراحتي زيادي به بار مي ‌آورد، درحالي که کنترل ‌هاي مهندسي و اصول طراحي ‌هاي ارگونوميکي، موثرترين وسيله و روش براي کاهش اين نوع صدمات است، ولي موانع فني و اقتصادي مانع بهسازي ارگونوميکي شده است و متعاقبا، برخي از کارخانجات و سازمان‌ ها بر آموزش صحيح  نشستن تاکيد مي‌ کنند. با وجود اين مشکل، اجراي اين فرايند روند نامناسبي داشته است و مديران براي تشويق کارگران در استفاده و اجراي هميشگي اين رفتار دچار مشکل هستند. هدف مطالعه حاضر بررسي عوامل پيش ‌بيني کننده رفتار کارگران براي رعايت پوسچر صحيح با استفاده از نظريه رفتار برنامه ‌ريزي شده بود.
 مواد و روش ‌ها: اين مطالعه توصيفي ـ مقطعي در سال 1387 انجام گرفت که نظريه رفتار برنامه‌ ريزي شده را در نمونه 222 نفري از کارگران بخش‌ هاي مونتاژ، ماشين کاري و چاپ کارخانجات شهرک صنعتي البرز قزوين جهت پيش‌ بيني رعايت پوسچرصحيح بدن هنگام انجام کار به کار برد. مدل‌ يابي معادلات ساختاري و آناليز عاملي تاييدي به وسيله نرم افزار
AMOS و آناليز عاملي اکتشافي به وسيله نرم افزار SPSS انجام شد.
يافته‌ها : يافته‌هاي مطالعه نشان داد که نگرش (53/0 =
?، 05/0p<) و قصد (‌46/0 =?، 05/0p<) قوي‌ ترين پيش ‌بيني کننده‌ هاي رفتار (رعايت پوسچر بدني صحيح) بودند. کنترل رفتاري متصور با قدرت کمتري بر قصد(34/0=?، 05/0p<) و رفتار (28/0=?، 05/0p<) تاثير داشت. نرم‌هاي انتزاعي به عنوان يک پيش ‌بيني کننده مستقيم موثر بر رفتار شناخته نشد، اما از طريق ساير سازه ‌ها به صورت واسطه (نگرش، کنترل رفتاري متصور) بر رفتار و قصد تاثيرگذار بود. سرانجام، نتايج مطالعه از نظريه رفتار برنامه ‌ريزي شده به عنوان مدلي موثر براي توضيح رفتار (رعايت پوسچر بدني صحيح) حمايت کردند. نتايج همچنين مي‌تواند بيانگر کاربرد بالقوه اين نظريه براي بسياري از رفتارهاي مربوط به ايمني باشد.
نتيجه‌گيري: نتايج اين مطالعه بر لزوم توجه به عواملي از جمله نگرش و کنترل رفتاري متصور و عدم چشم ‌پوشي از نرم‌ هاي انتزاعي و خلق شبکه مديريتي حمايت کننده جهت تشويق و آموزش کارگران براي رعايت پوسچر بدني صحيح تاکيد مي‌کنند. 

 
كليد واژه: پوسچرکاري، نظريه رفتار برنامه ‌ريزي شده، نگرش، نرم انتزاعي، کنترل رفتاري متصور
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها