0

بانک مقالات پزشکی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات پزشکی
یک شنبه 14 خرداد 1391  10:30 PM

 10 : ارمغان دانش پاييز و زمستان 1387; 13(3-4 ( پي در پي 51-52)):93-100.
 
مقايسه تاثير گندزدايي پساب خروجي تصفيه خانه فاضلاب ياسوج به روش‌هاي تلفيقي،اشعه ماورا بنفش، پراستيک اسيد و هيپوکلريت سديم در مقياس پايلوت
 
سادات عبدالمحمد*,امين محمدمهدي,جمشيدي ارسلان,حسني اميرحسام
 
* دانشگاه علوم پزشکي ياسوج، دانشکده بهداشت، گروه بهداشت محيط
 
 

مقدمه و هدف: گندزدايي پساب نهايي تصفيه خانه فاضلاب، يکي از مهمترين مراحل تصفيه فاضلاب بوده که جهت حفاظت منابع آب و يا استفاده مجدد از آن انجام مي‌پذيرد. ترکيبات کلر متداول‌ترين گندزداهايي هستند که براي اين منظور تا کنون به کار گرفته شده‌اند. امروزه با توجه به توليد فراوردهاي جانبي خطرناک ناشي از استفاده ترکيبات کلر درآب کاربرد ساير گندزدا‌ها از قبيل؛ آب‌اکسيژنه، پراستيک‌اسيد و پرتو فرابنفش، ازن و يا ترکيبي از دو يا سه مورد از اين مواد به عنوان گزينه جايگزين مطرح گرديده است . هدف از اين تحقيق مقايسه تاثير گندزدايي پساب خروجي تصفيه خانه فاضلاب ياسوج به روش‌هاي تلفيقي، اشعه ماورا بنفش، پراستيک اسيد و هيپوکلريت سديم در مقياس پايلوت  بود.
مواد و روش‌ها: اين يک مطالعه تجربي است که در سال 1387 بر روي پساب خروجي تصفيه خانه فاضلاب شهر ياسوج انجام پذيرفت. در طي عمليات نمونه‌برداري هر 10 روز 2 سري نمونه‌برداري با دو غلظت مختلف از هر ترکيب گندزدا انجام شد و مورد آزمايش‌هاي ميکروبي شامل؛ تشخيص کل کليفرم‌ها، کليفرم‌هاي مدفوعي و استرپتوکوک مدفوعي مطابق با روش‌هاي استاندارد آزمايش‌هاي آب و فاضلاب قرار گرفتند. داده‌هاي جمع‌آوري شده با استفاده از نرم‌افزار SPSS  و آزمون‌ آماري آناليز ميانگين واريانس تجزيه و تحليل شد.
يافته‌ها: نتايج نشان داد که روش‌هاي تلفيقي پر استيک اسيد، آب‌ژاول با اشعه فرابنفش و پر استيک اسيد با اشعه فرابنفش و آب‌ژاول با اشعه فرابنفش به ترتيب از راست به چپ بيشترين کارايي را در کاهش کليفرم‌کل و ترکيب پراستيک اسيد، آب‌ژاول با اشعه فرابنفش بيشترين کارايي و اشعه فرابنفش تنها کمترين کارايي و روش‌هاي ترکيبي آب ژاول با اشعه فرابنفش
و پراستيک‌اسيد با اشعه فرابنفش کارايي مشابهي در کاهش کليفرم مدفوعي و کليه روش‌هاي تلفيقي کار شده اکثر مواقع به طور کامل سبب کاهش استرپتوکوک مدفوعي از پساب خروجي تصفيه خانه فاضلاب ياسوج گرديده است.
نتيجه‌گيري: نتايج اين تحقيق بيانگر اين است که استفاده ترکيبي از پر استيک‌اسيد، آب‌ژاول و اشعه فرابنفش در گندزدايي پساب خروجي سبب افزايش کارايي اين روش ها در غير فعال کردن کل‌کليفرم‌ها، کليفرم‌هاي مدفوعي و استرپتوکوک‌هاي مدفوعي مي‌گردد.

 
كليد واژه: گندزدايي، پراستيک‌اسيد، آب‌ژاول، اشعه فرابنفش
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها