0

بانک مقالات پزشکی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات پزشکی
یک شنبه 14 خرداد 1391  12:27 PM

 6 : ارمغان دانش آذر و دي 1390; 16(5 (پي در پي 65)):453-463.
 
ارزيابي خواص آنتي اکسيداني و ميزان فنل تام برخي از سبزيجات مصرفي شهر ياسوج
 
اديب فرد ابراهيم,ميرزايي علي*,حاجي حسيني رضا,صادقي هيبت اله,شريفي بهمن,محمدي رضا
 
* ياسوج، دانشگاه علوم پزشکي، دانشکده پزشکي، گروه بيوشيمي، مرکز تحقيقات گياهان دارويي
 
 

زمينه و هدف: آنتي اکسيدان ها ترکيب هايي هستند که محافظت بدن را در مقابل تخريب ناشي از استرس هاي اکسيداتيو به عهده دارند. هدف اين مطالعه ارزيابي ميزان فنل و فلاونوئيد و فعاليت آنتي اکسيداني برخي از سبزيجات مصرفي شهر ياسوج بود.
روش بررسي: اين مطالعه تجربي در فصل پاييز سال 1389 در دانشگاه علوم پزشکي ياسوج انجام شد. تعداد 5 نمونه سبزي خوراکي از روستاي امام زاده جعفر و ميدان تره بار شهر ياسوج جمع آوري شدند و عصاره متانولي آنها تهيه گرديد، سپس مقدار فنل تام و فلاونوئيد نمونه ها به ترتيب با روش هاي فولين سيو کالتو و زيشن و فعاليت آنتي اکسيداني آنها با استفاده از آزمون هاي دي فنيل پيکريل هيدرازيل، توان آنتي اکسيداني احيا يون فريک، پتانسيل آنتي اکسيداني معادل ترولکس، فسفوموليبدات و اکسيد نيتريک ارزيابي شد. داده ها با آزمون آماري آناليز واريانس يک طرفه تجزيه و تحليل شدند.
يافته ها: ميزان فنل تام جعفري و بادمجان به ترتيب 165 و 20 ميلي گرم اسيد گاليک درصد گرم بود. اسفناج و بادمجان با مقادير 53.3 و 2.2 ميلي گرم روتين درصد گرم، به ترتيب بيشترين و کمترين مقدار فلاونوئيدها را به خود اختصاص دادند. در آزمون هاي دي فنيل پيکريل هيدرازيل گشنيز و گوجه فرنگي با مقادير 2.85 و 0.39 ميلي مول ترولکس برکيلوگرم، توان آنتي اکسيداني احيا يون فريک اسفناج و گوجه فرنگي با مقادير 25.66 و 1.33 ميلي مول يون فريک بر کيلوگرم، پتانسيل آنتي اکسيداني معادل ترولکس اسفناج و گوجه فرنگي با مقادير 11.8 و 0.54 ميلي مول ترولکس برکيلوگرم، فسفوموليبدات اسفناج و بادمجان با مقادير 2.17 و 0.6 ميلي مول ترولکس بر کيلوگرم و درآزمون اکسيدنيتريک گشنيز و اسفناج با مقادير 31.8 و 13.15 درصد به ترتيب بيشترين و کمترين فعاليت آنتي اکسيداني را به خود اختصاص دادند.
نتيجه گيري: اين مطالعه نشان داد که از بين سبزيجات انتخابي اسفناج و گشنيز داراي بيشترين فعاليت آنتي اکسيداني بودند.

 
كليد واژه: سبزيجات، آنتي اکسيدان، فنل تام، دي فنيل پيکريل هيدرازيل
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها