0

بانک مقالات پزشکی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات پزشکی
یک شنبه 14 خرداد 1391  12:25 PM

 1 : ارمغان دانش آذر و دي 1390; 16(5 (پي در پي 65)):400-412.
 
تعيين ترکيبات شيميايي و اثرات ضد ميکروبي اسانس پونه کوهي عليه باکتري استافيلوکوکوس اورئوس
 
محمودي رزاق,تاجيك حسين*,فرشيد اميرعباس,احساني علي,زارع پيمان,مرادي مهران
 
* اروميه، دانشگاه اروميه، دانشکده دامپزشکي، گروه بهداشت و کنترل کيفي مواد غذايي
 
 

زمينه و هدف: با توجه به افزايش مقاومت دارويي ميکروارگانيسم ها و تمايل به استفاده از نگهدارنده هاي طبيعي، هدف از اين مطالعه تعيين ترکيبات شيميايي و اثرات ضد ميکروبي اسانس پونه کوهي عليه استافيلوکوکوس اورئوس بود.
روش بررسي: در اين مطالعه تجربي ترکيب هاي شيميايي اسانس پونه کوهي با استفاده از روش گازکروماتوگرافي متصل به طيف نگار جرمي، فعاليت ضد باکتريايي آن (تعيين حداقل غلظت ممانعت از رشد) عليه استافيلوکوکوس اورئوس به روش ميکرودايلوشن و تغييرات مورفولوژي و ساختمان غشا سلولي اين باکتري با استفاده از ميکروسکوپ الکتروني گذاره ارزيابي شدند. داده ها با آزمون آماري آناليز واريانس تجزيه و تحليل شدند.
يافته ها: آناليز شيميايي اسانس پونه کوهي منجر به شناسايي 22 ترکيب با مجموع
95.3 درصد در آن شد. پولگون (31.54 درصد)، 1-8 سينئول (15.89 درصد)، منتوفوران (11.8 درصد) و سيس ايزو پولگون (9.74 درصد) ترکيب هاي عمده اسانس را تشکيل مي دادند. حداقل غلظت ممانعت از رشد باکتري استافيلوکوکوس اورئوس در محدوده 75 تا 1200 ميکروگرم در ميلي ليتر قرار داشت.
نتيجه گيري: اين مطالعه نشان داد اسانس پونه کوهي از توان ضد ميکروبي بسيار بالايي برخوردار است، بنابراين مي توان از آن در ترکيب با ساير نگهدارنده ها جهت محافظت مواد غذايي در مقابل ميکروارگانيسم هاي عامل عفونت و مسموميت بهره جست.

 
كليد واژه: پونه کوهي، اسانس، استافيلوکوکوس اوروئوس
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها