0

بانک مقالات پزشکی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات پزشکی
یک شنبه 14 خرداد 1391  12:23 PM

 9 : ارمغان دانش فروردين و ارديبهشت 1391; 17(1 (پي در پي 67)):68-77.
 
اثر ضد ميکروبي عصاره هاي هيدروالکلي جفت، سرشاخه آويشن دنايي و پوسته سبز پسته وحشي عليه ليستريا مونوسيتوژنز
 
كريمي پورفرد مريم,ميرزايي علي*,كارگر محمد,خسرواني عبدالمجيد,محمدي رضا
 
* ياسوج، دانشگاه علوم پزشکي، دانشکده پزشکي، مرکز تحقيقات گياهان دارويي، گروه بيوشيمي
 
 

زمينه و هدف: ليستريوز معمولا در اثر مصرف مواد غذايي غير پاستوريزه در افراد داراي سيستم ايمني ضعيف ايجاد مي شود. هدف از اين مطالعه بررسي اثر ضد ميکروبي عصاره هاي هيدروالکلي جفت، سر شاخه آويشن دنايي و پوسته سبز پسته وحشي عليه ليستريا مونوسيتوژنز بود.
روش بررسي: در اين مطالعه تجربي نمونه هاي گياهي جفت، سرشاخه آويشن دنايي و پوسته سبز پسته وحشي از کوه هاي استان کهگيلويه و بويراحمد جمع آوري شدند و پس از خشک شدن، عصاره هيدروالکلي به عمل آمد. خاصيت آنتي باکتريال عصاره ها عليه ليستريا مونوسيتوژنز به روش چاهک و انتشار ديسک انجام شد و براي تعيين حداقل غلظت بازدارندگي و حداقل غلظت کشندگي از روش ميکروپليت استفاده شد. از ديسک 10 ميکروگرم آمپي سيلين به عنوان کنترل مثبت استفاده شد. داده ها با آزمون آماري آناليز واريانس يک طرفه تجزيه و تحليل شدند.
يافته ها: جفت و پوسته سبز پسته وحشي داراي بيشترين خاصيت آنتي باکتريال بودند. هاله عدم رشد براي جفت در غلظت 32 ميلي گرم بر ميلي ليتر تقريبا برابر با ديسک آمپي سيلين بود. حداقل غلظت بازدارندگي براي عصاره جفت 125 ميکروگرم بر ميلي ليتر و حداقل غلظت کشندگي نيز در غلظت 250 ميکروگرم بر ميلي ليتر به دست آمد.
نتيجه گيري: اين مطالعه نشان داد، عصاره هيدروالکلي جفت قادر است از رشد باکتري ليستريا مونوسيتوژنز در مواد غذايي جلوگيري نمايد و شايد بتوان از اين عصاره به عنوان يک نگهدارنده در صنايع غذايي استفاده کرد.

 
كليد واژه: ليستريا مونوسيتوژنز، آويشن دنايي، پسته وحشي، جفت
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها