پاسخ به:بانک مقالات پزشکی
یک شنبه 14 خرداد 1391 12:23 PM
: ارمغان دانش فروردين و ارديبهشت 1391; 17(1 (پي در پي 67)):50-59. |
|
تاثير دم کرده خوراکي تخم شويد بر طول فاز فعال و شدت درد زايمان |
|
حكمت زاده سيده فاطمه,ميرمولايي سيده طاهره,حسيني نازآفرين* |
|
* ياسوج، دانشگاه علوم پزشکي، دانشکده پرستاري و مامايي، گروه پرستاري |
|
زمينه و هدف: درد زايمان و طولاني بودن مدت آن از مهم ترين عوامل تشويق زنان باردار به سمت زايمان سزارين است. هدف از اين مطالعه بررسي تاثير دم کرده خوراکي تخم شويد بر فاز فعال و شدت درد زايمان بود.
روش بررسي: در اين مطالعه کوهورت تعداد 170 زن اول زا و دوم زا به روش نمونه گيري در دسترس انتخاب شده و به دو گروه مساوي مواجهه و غيرمواجهه تقسيم شدند. افراد گروه مواجهه زمان شروع دردهاي زايماني 2 قاشق غذاخوري تخم شويد با يک ليوان آب دم کرده مصرف نمودند، در حالي که در گروه غيرمواجهه دم کرده مصرف نمي نمودند. ابزار جمع آوري داده ها پرسشنامه، سوني کيد، معيار سنجش بصري درد، ترازو و ساعت بود. پرسشنامه شامل دو بخش؛ اطلاعات دموگرافيک و اطلاعات مربوط به زايمان بود. بخش اول پرسشنامه مصاحبه با واحدهاي پژوهش و بخش دوم معاينات و اقدامات انجام گرفته در طول زايمان بود. داده ها با آزمون هاي آماري تي تست، کاي دو، دقيق فيشر و من ويتني يو تجزيه و تحليل شدند.
يافته ها: ميانگين طول مدت مرحله اول زايمان در گروه مواجهه 53.16 دقيقه و در گروه غيرمواجهه 117.84 دقيقه بود (p=0.001). شدت درد در ديلاتاسيون هاي يکسان در دو گروه مواجهه و غيرمواجهه تفاوت معني داري داشت (p=0.001).
نتيجه گيري: اين مطالعه نشان داد که دم کرده تخم شويد بدون اينکه عارضه اي براي مادر و جنين داشته باشد، مي تواند مدت و شدت درد زايمان را در همه مراحل زايمان کاهش دهد.
|
|
كليد واژه: شويد، فاز فعال، درد زايمان |
|
|
نسخه قابل چاپ
|