0

مقالات اپيدميولوژي

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اپيدميولوژي
پنج شنبه 11 خرداد 1391  11:34 PM

 4 : اپيدميولوژي ايران بهار 1388; 5(1):27-32.
 
برآورد پوشش ايمن سازي كودكان و مادران و بررسي علل قطع يا تاخير واكسيناسيون كودكان و مادران در استان خراسان جنوبي در سال 1384
 
رمضاني عباسعلي,ميري محمدرضا*,حنفي حسين,زنگويي حسن
 
* بيرجند، دانشگاه علوم پزشکي، دانشکده بهداشت
 
 

مقدمه و اهداف: ايمن سازي يکي از مهم ترين شاخص هاي هزينه - اثربخشي براي پيشگيري از ابتلا و مرگ و مير است. لذا اين مطالعه به منظور برآورد دقيق پوشش ايمن سازي و علل قطع يا تاخير واكسيناسيون در کودکان و مادران استان خراسان جنوبي طراحي و اجرا گرديد.
روش كار: در اين مطالعه توصيفي – تحليلي از نوع مقطعي، جامعه آماري مورد مطالعه شامل کليه کودکان 26-15 ماهه و مادران آن ها در خانوار هاي ساکن در مناطق شهري، روستايي و سياري تحت پوشش استان خراسان جنوبي در زمان پرسش گري بودند. که با استفاده از روش مصاحبه با مادران و يا قيم و سرپرست اصلي کودک و همچنين بررسي کارت هاي واکسيناسيون اطلاعات موردنياز جمع آوري گرديد داده ها با استفاده از آمار توصيفي و تحليلي و آزمون آماري
Chi-square  مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.
نتايج: پوشش ايمن سازي كودكان و مادران به ترتيب
96.7 درصد و 71.1 درصد برآورد گرديد و مهم ترين علل ناقص بودن واكسيناسيون كودكان و مادران به ترتيب مربوط به عدم آگاهي از نياز به دوزهاي بعدي واكسن، عدم آگاهي از نياز به واكسيناسيون و دوري محل انجام واكسيناسيون و ترس از عوارض جانبي گزارش گرديد.
نتيجه گيري: با توجه به يافته هاي پژوهش، لزوم برگزاري كلاس هاي آموزشي براي مادران در خصوص برنامه ايمن سازي و تامين امكانات و خدمات موردنياز، ضروري به نظر مي رسد.

 
كليد واژه: ايمن سازي، مادران و كودكان، علل قطع يا تاخير ايمن سازي، استان خراسان جنوبي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها