0

مقالات اپيدميولوژي

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اپيدميولوژي
پنج شنبه 11 خرداد 1391  11:22 PM

 6 : اپيدميولوژي ايران تابستان 1389; 6(2):39-47.
 
مقايسه اثر سه رژيم غذايي داراي روغن ماهي، داراي الگوي چربي مصرفي ايراني و رژيم استاندارد بر چربي هاي سرم در موش صحرايي
 
محمدشيرازي مينو*,طالبان فروغ اعظم,ثابت كسايي معصومه,ابدي عليرضا,وفا محمدرضا
 
* تهران، شهرك قدس، بلوار فرحزادي، خيابان ارغوان غربي، انستيتو تحقيقات تغذيه اي و صنايع غذايي كشور، دانشكده علوم تغذيه و صنايع غذايي، دانشگاه علوم پزشكي تهران
 
 

مقدمه و اهداف: در مورد اثر نوع چربي رژيم غذايي بر ايجاد حساسيت به انسولين مطالعات محدودي وجود دارد. در اين مطالعه اثر رژيم داراي روغن ماهي، رژيم داراي الگوي اسيدهاي چرب دريافتي در رژيم غذايي ايراني، و رژيم استاندارد بر گلوکز سرم و حساسيت به انسولين در موش صحرايي مقايسه شده است.
روش کار: 30 سر موش صحرايي ماده بطور تصادفي در سه گروه غذايي قرار گرفتند: رژيم غذايي استاندارد (داراي روغن سويا)، رژيم غذايي داراي روغن ماهي و رژيم داراي مخلوط چند روغن با الگوي اسيد هاي چرب دريافتي در رژيم غذايي ايراني. موش هاي صحرايي رژيم هاي مذکور را طي دوران بارداري و شيردهي دريافت نمودند و تغذيه حيوانات متولد شده نيز با رژيم غذايي مانند مادر خود ادمه يافت. ميزان گلوکز و انسولين ناشتاي در موش هاي متولد شده در زمان بلوغ اندازه گيري و حساسيت به انسولين محاسبه شد. ميانگين مقادير بدست آمده با نرم افزارSPSS  و با آزمون هاي ANOVA و Tukey مقايسه گرديد.
نتايج: ميزان انسولين ناشتا در گروه تغذيه شده با روغن ماهي به طور معني داري کمتر از دو گروه ديگر
(p=0.018) و حساسيت به انسولين در اين گروه به طور معني داري از دو گروه ديگر بيشتر بود.(p=0.002)
نتيجه گيري: به نظر مي رسد رژيم غذايي داراي روغن ماهي (داراي اسيدهاي چرب امگا3- طولاني زنجير) در مقايسه با رژيم غذايي داراي روغن سويا (داراي اسيدهاي چرب امگا6-) و رژيم با الگوي چربي مصرفي ايراني (داراي اسيدهاي چرب اشباع باعث افزايش حساسيت به انسولين در موش صحرايي مي گردد.

 
كليد واژه: حساسيت به انسولين، گلوکز سرم، روغن ماهي، روغن سويا، موش صحرايي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها