0

مقالات اپيدميولوژي

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اپيدميولوژي
پنج شنبه 11 خرداد 1391  11:20 PM

 5 : اپيدميولوژي ايران پاييز 1389; 6(3):28-34.
 
بررسي يک اپيدمي وبا در شهرستان کرج در سال 1387
 
براتي حجت اله,گل محمدي علي,مومني عيسي,مرادي قباد*
 
* تهران، دانشگاه علوم پزشكي تهران، دانشكده بهداشت، گروه آمار و اپيدميولوژي
 
 

مقدمه و اهداف: وبا همواره به عنوان تهديدي براي سلامت عمومي کشورهاي فقير و در حال توسعه سراسر دنيا محسوب مي ‌شود. هرساله اپيدمي ‌هايي از وبا در دنيا رخ مي‌ دهد و در ايران نيز طغيان ‌هايي از اين بيماري در طي سال ‌هاي گذشته در نقاط مختلف کشور گزارش شده است. هدف اين پژوهش بررسي اپيدمي و ارتباط بروز بيماري با عوامل خطرساز آن به منظور شناسايي عوامل خطر آن و البته با هدف کاربردي کنترل اپيدمي در همان زمان بوده است.
روش كار: اين مطالعه، يک مطالعه مورد - شاهدي
(case control) به منظور بررسي اپيدمي (outbreak investigation) مي‌ باشد. 54 مورد بيمار مبتلا به وباي تشخيص داده شده بر اساس نتايج آزمايشگاهي با 106 شاهد از همسايه ‌هاي بيماران که از نظر گروه سني و جنسي همسان شده بودند مورد مطالعه قرار گرفتند.
نتايج: در طي بروز اپيدمي وباي کرج درسال 1387در مجموع 54 مورد کشت مدفوع از نظر ويبريو کلرا، سروتايپ اينابا، مثبت اعلام گرديد. بر اساس نتايج اين مطالعه نسبت شانس براي عوامل خطر مصرف سبزيجات و ميوه‌ جات
35.3 و مصرف يخ کارخانه ‌اي 43.4 بدست آمد.
نتيجه ‌گيري: مصرف ميوه و سبزيجات و مصرف يخ کارخانه ‌اي دو عامل خطر بروز وبا در طي اين طغيان بودند. در همان زمان از سبزيجات مصرفي در زمان اپيدمي در سطح شهرستان نيز نمونه برداري بعمل آمد که بعضي ازنمونه سبزيجات از نظر ناگ
(NAG) مثبت بودند. در اپيدمي ‌هاي وبا در ايران بايد کنترل سبزيجات وروش آبياري آن‌ ها و آب مصرفي کارخانه ‌هاي يخ ‌سازي مورد توجه جدي قرار گيرد. با توجه به نقش اين عوامل درچند اپيدمي وبا و بيماري ‌هاي روده ‌اي ديگر در کشور درسال ‌هاي گذشته، به منظور پيشگيري از طغيان ‌هاي در آينده، بايد برنامه هايي براي بهداشتي کردن اين موارد در کشور به عمل آيد.

 
كليد واژه: اپيدمي، وبا، کرج، بررسي اپيدمي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها