پاسخ به:مقالات آب و خاك (علوم و صنايع كشاورزي)
پنج شنبه 11 خرداد 1391 9:35 AM
1 : آب و خاك (علوم و صنايع كشاورزي) فروردين و ارديبهشت 1390; 25(1):1-10. |
مطالعه تاثير سويه هاي مختلف باکتري هاي محرک رشد ازتوباکتر و آزوسپيريلوم بر خصوصيات رشد و عملکرد ذرت |
بياري آتنا*,غلامي احمد,اسدي رحماني هادي |
* گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشكده كشاورزي، دانشگاه صنعتي شاهرود |
با استفاده از ميکروارگانيسم هاي مفيد خاکزي و بويژه باکتري هاي ريزوسفري محرک رشد گياه مي توان رشد گياهان را بهبود بخشيد. در اين آزمايش اثر تلقيح دو گونه باکتري آزوسپيريلوم و ازتوباکتر بر خصوصيات رشد، عملکرد و اجزاي عملکرد ذرت مورد بررسي قرار گرفت. اين تحقيق به صورت آزمايش کرتهاي خرد شده فاکتوريل و در قالب بلوک هاي کامل تصادفي اجرا گرديد. در اين مطالعه مديريت تغذيه در دو سطح به عنوان کرتهاي اصلي مورد بررسي قرار گرفتند و تيمارهاي تلقيحي شامل باکتري Azotobacter با سه سطح،A0 : بدون تلقيح، A1: A.sp.Strain5، A.chroococcum DSM2286 :A2 و باکتري Azospirillum با چهار سطح :Z0 بدون تلقيح، A. sp.Strain21 :Z1، A.lipoferum DSM 1691 :Z2 و A. brasilense DSM1690 :Z3 به عنوان کرتهاي فرعي در نظر گرفته شدند. نتايج اين بررسي نشان داد که تلقيح ذرت با ازتوباکتر يا آزوسپريلوم موجب شد تا عملکرد دانه، وزن خشک صد دانه، ساقه، برگ، کل بوته، ارتفاع بوته، سطح برگ و ميزان نيتروژن دانه در مقايسه با شاهد به طور معني داري تحت تاثير قرار گيرد. کاربرد توام اين دو باکتري نيز افزايش معني داري را در عملکرد دانه، وزن صد دانه، تعداد دانه در بلال، قطر بلال، وزن خشک ساقه، برگ، کل بوته، ارتفاع بوته و مقدار عنصر نيتروژن دانه نشان داد. |
كليد واژه: ذرت، باکتري محرک رشد، ازتوباکتر، آزوسپريلوم، عملکرد |
نسخه قابل چاپ |