پاسخ به:مقالات آب و خاك (علوم و صنايع كشاورزي)
پنج شنبه 11 خرداد 1391 9:22 AM
13 : آب و خاك (علوم و صنايع كشاورزي) مهر و آبان 1390; 25(4):814-822. |
ارزيابي مزرعه اي و آزمايشگاهي چند روش عصاره گيري جهت تعيين فسفر قابل جذب در برخي اراضي شاليزاري استان گيلان |
كريمي اميركياسر ميترا*,معزاردلان محمد,كاوسي مسعود,شكري واحد حسن |
* گروه خاکشناسي، دانشکده مهندسي آب و خاک، پرديس کشاورزي و منابع طبيعي، کرج |
افزايش عملکرد در واحد سطح را مي توان با ارتقا سطح حاصلخيزي خاک از طريق کودهاي شيميايي امکانپذير نمود. اين تحقيق با هدف ارزيابي 6 روش عصاره گيري اولسن، مورگان، سلطانپور، کول ول، بري و مهليخ 3 به منظور تعيين عصاره گير يا عصاره گيرهاي مناسب جهت برآورد فسفر قابل جذب خاک در 27 مزرعه شاليزاري از اراضي استان گيلان به اجرا در آمد. بمنظور انجام مطالعات مزرعه اي از دو تيمار کودي سوپر فسفات تريپل به مقدار صفر و 60 کيلوگرم در هکتار پنتا اکسيد فسفر، استفاده گرديد. بررسي نتايج ضرايب همبستگي عصاره گيرهاي مختلف با عملکرد نسبي، غلظت و جذب فسفر توسط اندامهاي هوايي گياه برنج حاکي از آن بود که روشهاي عصاره گيري کول ول، اولسن و سلطان پور همبستگي قابل قبولي را با عملکرد نسبي و مقدار جذب و غلظت فسفر توسط گياه نشان مي دهند. لذا روش عصاره گيري اولسن با توجه به جنبه اقتصادي، سرعت عصاره گيري و ارتباط قابل قبول با شاخص هاي گياهي جهت تعيين فسفر قابل دسترس توصيه مي گردد. |
كليد واژه: برنج، فسفر، عصاره گير، همبستگي |
نسخه قابل چاپ |