0

مقالات آب و خاك (علوم و صنايع كشاورزي)

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات آب و خاك (علوم و صنايع كشاورزي)
پنج شنبه 8 تیر 1391  9:16 AM

 4 : پژوهش هاي خاك (علوم خاك و آب) 1389; 24(3 (ويژه شوري)):238-242.
 
آستانه تحمل به شوري چهار رقم تجاري گندم
 
رنجبر غلامحسن*,بناكار محمدحسين
 
* يزد، انتهاي بلوار آزادگان، خيابان نهالستان، مركز ملي تحقيقات شوري، كدپستي: 8917917451
 
 

آستانه تحمل به شوري گياهان زراعي معمولا بر اساس ميزان کاهش عملکرد در شرايط شور در مقايسه با شرايط غيرشور بدست مي آيد. ميزان آستانه تحمل به شوري براي مقايسه ارقام يک گياه زراعي از نظر تحمل به شوري کاربرد دارد. به منظور تعيين آستانه تحمل به شوري چهار رقم گندم نان کوير، روشن، مرودشت و ماهوتي آزمايش مزرعه اي به صورت اسپليت پلات در قالب طرح بلوکهاي کامل تصادفي و در سه تکرار انجام شد. تيمارهاي آزمايش شامل آبياري با آب با شوريهاي 2، 5، 8، 11، 14 و 20 دسي زيمنس بر متر بود. نتايج حاصل از اين آزمايش نشان داد که آستانه تحمل به شوري ارقام کوير، روشن، ماهوتي و مرودشت به ترتيب 5.00، 4.58، 3.34 و 5.67 دسي زيمنس بر متر بود. افزايش هر واحد شوري بيشتر از آستانه تحمل عملکرد دانه را در ارقام کوير، روشن، ماهوتي و مرودشت را به ترتيب 4.54، 4.07، 4.48 و 5.48 درصد کاهش داد. با توجه به نتايج اين آزمايش، شوري که باعث کاهش 50 درصدي عملکرد دانه ارقام کوير، روشن، ماهوتي و مرودشت گرديد به ترتيب 15.13، 15.98، 12.97 و 12.94 دسي زيمنس بر متر بود. بر اساس گروهبندي آزمايشگاه شوري آمريکا اين ارقام به عنوان رقمهاي نيمه متحمل گروهبندي مي گردند.

 
كليد واژه: گندم، آستانه تحمل به شوري، عملکرد
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها