0

مقالات آب و خاك (علوم و صنايع كشاورزي)

mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 287351

پاسخ به:مقالات آب و خاك (علوم و صنايع كشاورزي)
جمعه 2 تیر 1391  11:56 AM

9 : پژوهش هاي حفاظت آب و خاك (علوم كشاورزي و منابع طبيعي) 1388; 16(3):163-169.

بررسي وجود روند در بارش سالانه استان همدان با استفاده از روش من کندال (گزارش كوتاه علمي)

سهرابي محمدمهدي,معروفي صفر*,سبزي پرور علي اكبر,مريانجي زهره

* گروه آبياري و زهكشي، دانشگاه بوعلي سينا همدان

اين پژوهش به منظور بررسي روند تغيير بارش در سطح استان همدان با در نظر گرفتن تغييرات زماني و مكاني آن و تعيين مناطقي كه اين تغييرات حداكثر بوده، جهت مديريت بلندمدت منابع آب منطقه مي باشد. در اين بررسي بارش سالانه 23 ايستگاه که به طور تقريبا يکساني در سطح استان همدان قرار داشتند، از سال 1385-1361 توسط روش من کندال مورد مطالعه قرار گرفت. نتايج به دست آمده نشان دادند که در 3 ايستگاه آغاجانبلاغي، تويسرکان و قهاوند روند معني دار افزايشي (در سطح 5 درصد) وجود داشته و در بقيه موارد اغلب حالت ايستا بوده و در مواردي نيز در ايستگاه ها با وجود مشاهده نشدن روند معني دار، روندهاي افزايشي و کاهشي محسوسي وجود داشته است. هم چنين در تمام ايستگاه ها چندين تغيير ناگهاني در متوسط بارش سالانه مشاهده شده که بيانگر نوسان اقليم منطقه است. اين نتايج متفاوت، تغيير نامنظم مکاني بارش را نشان مي دهند. بنابراين بررسي هاي جامع بيشتري لازم مي باشد. استفاده از ايستگاه هاي بيشتر، داده هاي بارش دراز مدت تر و کاربرد روش هاي مورد نظر بر اساس خصوصيات دماي منطقه مي تواند در جهت تعيين تغيير اقليم منطقه موثر باشد.

كليد واژه: من کندال، روند، بارش، تغيير اقليم، همدان

نسخه قابل چاپ

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها