پاسخ به:هر چه می خواهد دل تنگت بگو!!!
دوشنبه 15 خرداد 1391 4:39 PM
سلام مجدد
مدیر تالار گرامی در مورد رحلت یا وفات باید بگم با جستجویی که بنده داشتم،اولاً حتی یک مورد در سایت ها به کار بردن واژه ی وفات را در مورد حضرت امام(ره)مشاهده نکردم و همه از واژه ذحلت استفاده کرده بودند. ثانیاً با جستجویی که در مورد معانی این 2کلمه داشتم، وفات اصولاً به "حالت از دنیا رفتن" میگویند،لذا هرنوع مرگی را میتوان وفات گفت(لینک). اما رحلت در لغت به معنای "کوچ کردن و رفتن و سفر کردن و راهی شدن" میباشد. به نظر من وقتی میگوییم رحلت یه جورایی داریم میگیم که شخصی که مرحوم شده، از دنیایی که در اون قرار داشت به دنیای دیگری کوچ کرده و این در حالی است که او نمرده است(تنها از این دنیا رفته) و حال من هدف استفاده این واژه برای حضرت امام رو تاکید بر حفظ کرامت و بزرگیمیدانم.....بیشتر از این قادر به توضیح نیستم ،اما قضیه و دلیلش برای خودم جا افتاده، امیدوارم برای شما هم همینطور شده باشه!
در مورد شوخی هم بنده خدایی نکرده تهمتی نخواستم بزنم...میدانم که شخص بزرگوار جنابعالی همچین هدفی نداری و نداشتی، اما اینطور به نظرم میآمد که ناخواسته بی احترامی انجام شده....هنوزم معتقدم گره زدن این شوخی با نام اهل بیت(ع) کار درستی نیست ......این بحث های هدیه دادن های روز مادر و پدر به این شکل و توجه به کمیت آن(مثال طلا /جوراب و....) نشان از سطحی نگری ما در سال های اخیر میباشد (که دلیل دقیقش را هم نمیدانم)خیلی تأسف داره که مردم ما بجای توجه به عمق معنویات و ایجاد پیوند های روحی در خانواده ها به فکر موارد بی ارزش شده اند....
بگذریم از بحث خارج نشویم..... در کل درمورد موضوع وفات و رحلت شاید زیاد مهم نباشه، اما در مورد اسم ائمه اطهار(ع)اصلاً نپسندیدم و فکر کنم نظر یه کارشناس مذهبی هم همین باشه!
در هر صورت شما که هیچکدام از نظرات بنده را قبول نکردی و از این بابت ممنونم.
موفق باشید
...................................................
سلام
با توجه به همین " لینک " که خود شما معرفی کرده اید پاسخ تان را می دهم.
در اوایل مطلبی که در لینک مورد نظر وجود دارد نوشته شده است که :
برای مثال: هرچند در مورد به شهادت رسیدن امیرالمؤمنینعلیهالسّلام، حضرت امام حسینعلیهالسّلام، جناب جعفر طیّار و زید بن حارثه هیچ شک و تردیدی وجود ندارد؛ در عین حال، برای اشاره به درگذشت ایشان، میتوان از لغت «وفات» نیز استفاده نمود.
همانطور که مشاهده می کنید مطلب فوق از کلمه ی " وفات " برای مردان (امیرالمؤمنینعلیهالسّلام، حضرت امام حسینعلیهالسّلام، جناب جعفر طیّار و زید بن حارثه) استفاده کرده است.
علاوه بر آن در کتاب(جلوه حق ، حضرت آیت الله العظمی امام خمینی رحمة الله علیه) بخشی با عنوان (خواب آیت الله گلپایگانی و وفات امام خمینی)وجود دارد که از کلمه ی " وفات " برای امام خمینی استفاده کرده است. شما می توانید به این " لینک " که در سایت راسخون هم می باشد مراجعه بفرمایید.
باز تأکید می کنم که به نظر بنده هم می توان از کلمه " رحلت " و هم از کلمه " وفات " برای مردان استفاده کرد.
در مورد آن شوخی هم بنده پاسختان را قبلا داده ام.و در این مورد دیگر وارد نمی شوم.
با تشکر
گر نگه دار من آن است که من می دانم شیشه را در بغل سنگ نگه می دارد