0

بانک مقالات علوم و فنون هسته اي

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات علوم و فنون هسته اي
شنبه 6 خرداد 1391  9:10 AM

 4 : مجله علوم و فنون هسته اي 1388; -(3 (مسلسل 49)):27-34.
 
بررسي اثرات پرتو گاما بر بار ميكروبي و تركيبات موثر زيره سياه
 
دادخواه تهراني ابوالفضل,خلفي حسين*,رجايي رسا,علامه عبدالامير,رضايي محمدباقر,سيحون مرضيه
 
* پژوهشكده كاربرد پرتوها، پژوهشگاه علوم و فنون هسته اي، سازمان انرژي اتمي ايران
 
 

در اين تحقيق، اثرات پرتو گاما بر بار ميكروبي و تركيبات موثر استخراج شده از دانه هاي زيره سياه مورد بررسي قرار گرفته است. دانه هاي زيره سياه با چشمه كبالت  (60Co)60-تا دزهاي 10 و 25 كيلوگري پرتودهي شدند.
سپس تركيبات موثر آن ها استخراج و ميزان تغيير تركيبات و نيز بار ميكروبي دانه هاي زيره سياه مورد بررسي قرار گرفت. نتايج حاصل نشان مي دهد كه ضمن كاهش بار ميكروبي دانه هاي زيره سياه، از بين 22 تركيب شناسايي شده از طريق تجزيه عنصري با استفاده از تكنيك GC-MS تنها 3 تركيب در اسانس روغني دانه هاي زيره سياه تغيير آشكار داشتند. ميزان كل فلاوونوييدهاي عصاره آبي زيره سياه نيز با دو دز پرتودهي 10 و 25 كيلوگري افزايش چشم گيري داشته است. به طور كلينتايج نشان مي دهند كه پرتودهي دانه هاي زيره سياه تا دز 25 كيلوگري، بدون تاثير سوء در تركيبات موثر زيره سياه باعث كاهش چشم گير بار ميكروبي مي گردد.

 
كليد واژه: پرتودهي، زيره سياه، بار ميكروبي، فلاوونوييدها، اسانس روغني، تجزيه شيميايي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها