پاسخ به:بانک مقالات علوم و فنون هسته اي
شنبه 6 خرداد 1391 9:04 AM
11 : مجله علوم و فنون هسته اي 1389; -(2 (مسلسل 52)):72-79. |
تشخيص پرتوديدگي گوشت مرغ با اندازه گيري ارتو - تيروزين با استفاده از تكنيك كروماتوگرافي مايع با كارآيي بالا و آشكارسازي فلويورسانس |
افلاكي فريدون*,روزبهاني علي,صلاحي نژاد مريم |
* پژوهشكده علوم هسته اي، پژوهشگاه علوم و فنون هسته اي، سازمان انرژي اتمي ايران، تهران، ايران |
ارتو - تيروزين به عنوان معياري براي تشخيص مواد غذايي سرشار از پروتئين پرتودهي شده پيشنهاد شده است. در اين كار تحقيقاتي، اندازه گيري ارتو - تيروزين با استفاده از تكنيك كروماتوگرافي مايع با كارآيي بالا (HPLC) و آشكارسازي فلورسانس با قابليت تعيين كمي 0.1Ng ارتو - تيروزين انجام شده است. اين روش شامل يخ زدن و خشك كردن نمونه، هيدروليز اسيدي و جداسازي از طريق HPLC است. با استفاده از ستونSpherisorb ODS2 امكان جداسازي خط مبناي ارتو - تيروزين از ناخالصي ها فراهم گرديد. با اندازه گيري ارتو - تيروزين در نمونه هاي ران و سينه مرغ نشان داده شد كه مقدار تشكيل شده آن در نمونه ها متناسب با دز پرتودهي بوده ولي به دليل آن كه مقدار ارتو - تيروزين اندازه گيري شده در نمونه هاي پرتودهي نشده متغير بود (0.42mg/g 0.15)، اين روش مي تواند تنها براي شناسايي نمونه هاي مرغ پرتودهي شده با4kGy و بالاتر به كار رود. با توجه به افزايش خطي ارتو- تيروزين تشكيل شده در نمونه هاي پرتودهي شده تا 50kGy اين روش به خصوص براي شناسايي نمونه هاي پرتودهي شده در دزهاي غيرمجاز بالا مناسب است. |
كليد واژه: ارتو تيروزين، مواد غذايي پرتودهي شده، تشخيص، كروماتوگرافي مايع با كارايي بالا |
نسخه قابل چاپ |