پاسخ به:بانک مقالات علوم و فنون دریایی
جمعه 5 خرداد 1391 10:28 PM
5 : مجله علوم و فنون دريايي ايران پاييز 1381; 1(4):55-64. |
بررسي برخي خصوصيات كيفي چربي كيلكاي آنچوي (Clupeonella engrauliformis) در زمان نگهداري به حالت انجماد |
رضائي مسعود,سحري محمدعلي*,معيني سهراب,رضاييان محمود,غفاري فرحناز,صفري محمد |
* دانشگاه تربيت مدرس، دانشکده منابع طبيعي و علوم دريايي نور، مازندران، ايران |
ماهي کيلکاي آنچوي (Clupeonella engrauliformis)، پس از انجماد در دماي 18- و 30- درجه سانتي گراد نگهداري شد. برخي خصوصيات کيفي چربي نمونه ها در فواصل زماني صفر، 2 ، 4 ، و 8 ماه با اندازه گيري رطوبت (M)، چربي کل (TL)، مقدار پراکسيد (PV)، مقدار تيوباربيتوريک اسيد (TBA) و مقدار اسيدهاي چرب آزاد (FFA) تعيين گرديد. براساس نتايج در نمونه هاي نگهداري شده در هر دو دما، مقادير (PV) و (FFA) افزايش معناداري با زمان نگهداري و مقاديرTL کاهش معناداري (P£0.05) با زمان نگهداري نشان مي دهند. همچنين نتايج آزمونهاي آماري، حاکي از کيفيت برتر چربي ماهيان کيلکاي آنچوي در دماي30- درجه سانتي گراد نسبت به دماي 18- درجه سانتي گراد بود.
|
كليد واژه: كيلكاي آنچوي، نگهداري در انجماد، خصوصيات كيفي، چربي |
نسخه قابل چاپ |