پاسخ به:بانک مقالات علوم و فنون دریایی
جمعه 5 خرداد 1391 10:18 PM
6 : مجله علوم و فنون دريايي ايران زمستان 1382; 3(1):57-66. |
افزايش مقاومت به تنشهاي محيطي pH و دما در لاروهاي قزل آلاي رنگين كمان (Oncorhynchus mykiss) از طريق تغذيه با مكمل پودر گاماروس |
علوي يگانه محمدصادق*,عابديان كناري عبدالمحمد,رضائي مسعود,محمدي آزرم حميد |
* دانشکده منابع طبيعي و علوم دريايي، دانشگاه تربيت مدرس، نور |
اين تحقيق با هدف افزايش مقاومت لاروهاي قزل آلاي رنگين کمان به تنشهاي محيطي از طريق تغذيه با مکمل پودر گاماروس رودخانه اي و دريايي در دو سطح 10% و 25% در مقايسه با غذاي تجاري در 5 گروه مختلف و با سه تکرار به مدت 60 روز انجام شد. لاروهاي تازه به تغذيه افتاده ماهي قزل آلا به صورت تصادفي از حوضچه هاي پرورش انتخاب شدند و با 5 تيمار غذايي شامل غذاي کنستانتره تجاري (به عنوان شاهد)، مخلوط 90% غذاي تجاري و 10% پودر گاماروس دريايي، مخلوط 75% غذاي تجاري و 25% پور گاماروس دريايي تغذيه شدند. در پايان آزمايش گروههاي تغذيه شده با مکمل پودر گاماروس دريايي و آب شيرين در هر دو سطح 10% و 25%، در اغلب موارد داراي بقاي بيشتري در برابر تنشهاي محيطي نسبت به گروه شاهد بودند. بين تيمارها در شوکهاي pH اسيدي (3.8) و دماي بالا (24oC)، لاروهاي گروه چهارم که با 10% مکمل پودر گاماروس دريايي تغذيه شده بودند، با بيشترين بقا، اختلاف معناداري را نسبت به تيمار شاهد نشان دادند (P£0.05). اما در شوک pH قليايي (11.8)، با وجود بقاي بيشتر در گروه چهارم اين اختلاف معنادار نبود (P³0.05). با توجه به نتايج به دست آمده استفاده از 10% مکمل پودر گاماروس دريايي براي توليد لاروهاي مقاوم و با کيفيت بهتر توصيه مي شود. |
كليد واژه: غذاي لاروي، پودر گاماروس، استرس، قزل آلاي رنگين كمان |
نسخه قابل چاپ |