پاسخ به:بانک مقالات علوم و فنون دریایی
جمعه 5 خرداد 1391 10:13 PM
: مجله علوم و فنون دريايي ايران پاييز و زمستان 1383; 3(4):1-7. |
اثر آنتي اكسيدانهاي طبيعي بر كيفيت ماهي كيلكاي معمولي (Clupeonella cultriventris caspia) به هنگام نگهداري در يخ |
اجاق سيدمهدي,سحري محمدعلي*,رضائي مسعود |
* دانشكده كشاورزي، دانشگاه تربيت مدرس، تهران |
اثر آنتي اكسيدانهاي طبيعي -b كاروتن در غلظت 100 ppm به همراه 0.1g اسيد اسكوربيك به عنوان سينرژيست (BC100) و پلي فنلهاي چاي در غلظت (PP200) 200ppm بر كيفيت ماهي كيلكاي معمولي به هنگام نگهداري در يخ مطالعه شد. شاخصهاي عدد پراكسيد (PV) و اسيد تيوباربيتوريك (TBA) در زمانهاي 38, 14 و 62 ساعت پس از صيد اندازه گيري و با نمونه مشابه بدون آنتي اكسيدان شاهد مقايسه شدند. براساس نتايج آماري، اگرچه در همه تيمارها با گذشت زمان مقادير PV و TBA به شكل معناداري (P<0.05) افزايش يافت اما نمونه هاي حاوي آنتي اكسيدان در مقايسه با نمونه شاهد در هر سه زمان (38, 14 و 62 ساعت) به شكل معناداري PV(p<0.05) و TBA كمتري داشت. با توجه به نتايج حاصل از آزمايش ارگانولپتيكي (صفات رنگ، بو، بافت، طعم و پس طعم) و نبود تفاوت معنادار ميان دو آنتي اكسيدان مي توان استفاده از هر دو نوع آنتي اكسيدان را در نگهداري اين ماهي توصيه كرد. |
كليد واژه: كيلكاي معمولي، آنتي اكسيدان طبيعي، -b كاروتن، پلي فنلهاي چاي، نگهداري در يخ، ماهي تازه |
نسخه قابل چاپ |