پاسخ به:بانک مقالات علوم و فنون دریایی
جمعه 5 خرداد 1391 9:58 PM
1 : مجله علوم و فنون دريايي ايران پاييز و زمستان 1385; 5(3-4):1-11. |
تاثير کاهش سطح پروتئين جيره در يک وعده غذايي روزانه بر رشد و کارايي تغذيه قزل آلاي رنگين کمان (Oncorhynchus mykiss, Walbaum) |
بختياري مجيد*,فرهنگي مهرداد,ايماني احمد,کمال شفق,ميرهادي سيداحمد |
* دانشکده منابع طبيعي، دانشگاه تهران |
امکان کاهش ميزان پروتئين جيره در يک وعده غذايي قزل آلاي رنگين کمان با ميانگين وزن 48.85g بررسي شد. دو جيره با سطوح پروتئيني 41.5% و 36.5% با سطح انرژي برابر فرمولبندي و ساخته شدند. با توجه به دو زمان غذادهي و دو سطح پروتئين، چهار رژيم غذايي )تيمار( ايجاد شدند. تيمار 1 در هر دو وعده، غذاي 41.5%، تيمار 2 صبح 41.5% و عصر 36.5%، تيمار (3) و صبح 36.5% و عصر 41.5% و تيمار (4) در هر دو وعده، غذاي داراي 36.5% پروتئين را دريافت کردند. غذادهي در حد اشباع يک ساعت بعد از شروع روشنايي )مصنوعي( و يک ساعت قبل از شروع تاريکي انجام شد. طول مدت روز و شب 12:12 تعيين شد. با کاهش ميزان پروتئين جيره از تيمار اول به تيمار چهارم شاخصهاي مربوط به رشد، بقا کارايي تغذيه و FCR، کاهش نشان دادند. از اين نظر تيمارهاي دوم و سوم حد واسط بودند. ميزان کارايي و ارزش توليدي پروتئين نيز در بين تيمارها اختلاف معناداري نشان نداد (p>0.05). به لحاظ مصرف غذا، به طور معناداري تمام تيمارها در وعده صبح تمايل بيشتري به مصرف غذا و به تبع آن مصرف پروتئين و انرژي دريافتي نشان دادند (p<0.05). نتايج اين آزمايش امکان کاهش پروتئين جيره در يک وعده غذايي را تاييد مي کند. |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |