0

بانک مقالات علوم و فنون دریایی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات علوم و فنون دریایی
جمعه 5 خرداد 1391  9:47 PM

 4 : مجله علوم و فنون دريايي ايران بهار و تابستان 1387; 7(1-2):31-37.
 
ارزيابي برخي از تغييرات شيميايي و ارگانولپتيک در ماهي سفيد نگهداري شده در دماي 18-oC
 
بابازاده مهدي*,معيني سهراب,رضائي مسعود,صفري رضا
 
* گروه شيلات، دانشگاه آزاد اسلامي واحد سوادکوه، مازندران
 
 

ماهي سفيد (Rutilus frisii kutum) يکي از انواع مهم و اقتصادي ماهيان استخواني درياي خزر بوده و در بين ماهيان، بيشترين سهم صيد را به خود اختصاص داده است. در اين تحقيق، تغييرات برخي از شاخصهاي ارگانولپتيک (طعم، بو و بافت) و همچنين شاخصهاي فساد شيميايي مجموع ازت فرار و عدد پراکسيد در ماهي سفيد منجمد، طي نگهداري در سردخانه oC18- به مدت 4 ماه بررسي شد. به منظور اجراي آزمايش، 3 نمونه از ماهي سفيد تازه (بلافاصله بعد از صيد) و 21 نمونه ماهي نگهداري شده در دماي-18oC در زمانهاي 15، 30، 45، 60، 80، 100 و 120 روز از نظر شاخصهاي ارگانولپتيک و شيميايي عامل فساد بررسي شدند. ميزان TVN در ماهي تازه (بلافاصله بعد از صيد)9/8mg/100gr  و ماهي نگهداري شده در دماي --18oC پس از 120 روز،  20.04 mg/100 grبود. همچنين ميزان PV در ماهي تازه، 0.55meq o2/kg و ماهي نگهداري شده در دماي -18oC پس از120 روز، 1/98meq o2/kg بود. آزمونهاي حسي نيز تا زمان 80 روز بعد از نگهداري ماهي منجمد در حد مطلوب بوده، اما بعد از آن (80 تا 120 روز)، نتايج تغييرات ارگانولپتيک، اُفت محسوسي داشت.

 
كليد واژه: شاخصهاي ارگانولپتيک، شاخصهاي فساد شيميايي، ماهي سفيد Rutilus frisii kutum، دماي 18-oC
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها