0

بانک مقالات علوم و فنون دریایی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات علوم و فنون دریایی
جمعه 5 خرداد 1391  9:39 PM

 6 : مجله علوم و فنون دريايي ايران بهار 1389; 9(1):60-72.
 
تاثير القا تريپلوئيدي بر بهبود شاخصهاي کيفي گوشت ماهيان تمام ماده قزل آلاي رنگين کمان Oncorhynchus mykiss در سال دوم پرورش
 
سوري نژاد ايمان*,كلباسي محمدرضا,رضايي مسعود,خدابنده صابر
 
* گروه شيلات، دانشکده کشاورزي و منابع طبيعي، دانشگاه هرمزگان
 
 

القا تريپلوييدي در بسياري از ماهيان تمام ماده به علت افزايش رشد و کيفيت بالاتر گوشت، واجد کاربرد اقتصادي است. در اين ماهيان کاهش يا توقف روند تکامل گناد به واسطه عقيم شدن ماهيان و عدم ترشح هورمونهاي جنسي باعث اثرات مثبت بر شاخصهاي کيفي گوشت مي گردد. در مطالعه حاضر، آناليز تقريبي گوشت ماهيان تمام ماده تريپلوئيد و ديپلوئيد قزل آلاي رنگين کمان در سال دوم پرورش با سنجش مقادير رطوبت، ماده خشک، چربي، پروتئين، خاکستر و انرژي با استفاده از روش استاندارد AOAC, 2000 مورد مقايسه قرار گرفت. همچنين شاخص رشد احشايي اين ماهيان تعيين گرديد. نتايج بررسي حاضر بيانگر تفاوت آناليز تقريبي گوشت ماهيان تريپلوئيد تمام ماده در ماههاي آخر منتهي به بلوغ جنسي به واسطه عدم تکامل کامل گناد در اين ماهيان نسبت به تيمار در حال بلوغ ديپلوئيد در سال دوم پرورش بود. در انتهاي دوره نمونه برداري ميزان رطوبت در تيمار تريپلوئيد به طور معني داري کمتر و مقادير پروتئين، چربي، انرژي، خاکستر و ماده خشک با توجه به مصرف آنها براي فرايندهاي مرتبط با بلوغ در تيمار ديپلوئيد به طور معني داري کمتر بود (p<0.05). در نتيجه گيري کلي، براي پرورش دهندگاني که قصد ادامه پرورش اين ماهي در اوزان بالاتر از سن بلوغ و عرضه ماهيان بزرگتر به بازار مصرف را دارند، پرورش ماهيان تريپلوئيد تمام ماده نظر به عدم صرف مقادير چربي و پروتئين ماهيچه براي فعاليت هاي مرتبط با بلوغ و در نتيجه ثابت ماندن کيفيت گوشت قابل توصيه مي باشد.

 
كليد واژه: القا تريپلوئيدي، آناليز تقريبي، کيفيت گوشت، قزل آلاي رنگين کمان
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها