0

بانک مقالات علوم و فنون دریایی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات علوم و فنون دریایی
جمعه 5 خرداد 1391  9:34 PM

 4 : مجله علوم و فنون دريايي ايران پاييز 1389; 9(3):30-35.
 
بررسي شمارش کلي ميکروبي و ليستريا مونوسايتوجنز (Listeria monocytogenes) در ماهي هاي تازه در شهر کرمانشاه
 
صادقي احسان,الماسي علي*,بهلولي اسكويي سميه
 
* گروه مهندسي بهداشت محيط، دانشكده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي کرمانشاه
 
 

ليستريا مونوسايتوجنز باکتري بيماريزا فرصت طلبي است که عفونت هاي حادي بنام ليستريوزيس را در حيوانات و انسان باعث مي شود. اين باکتري هم چنين از شايعترين باکتري هاي ايجاد کننده مننژيت نيز مي باشد که از طريق غذاهاي آلوده مانند پنير، سبزيجات خام، سالاد و ماهي به انسان انتقال مييابد. يکي از راه هاي کنترل وضعيت ميکروبي مواد غذايي شمارش کلي ميکروب هاي هوازي مي باشد که در اين پژوهش به آن پرداخته شده است.
براي ارزيابي آلودگي ليستريايي دويست وشصت ماهي تازه و كامل از فروشگاه هاي عرضه ماهي سطح شهر کرمانشاه جمع آوري شدند. از مجموع 260 ماهي تازه، 160 عدد ماهي قزل آلاي رنگين كمان از گروه ماهيان سرد آبي و 100 عدد كپور معمولي از گروه ماهيان گرم آبي بودند. با به كارگيري دستور العمل كانادايي اصلاح شده FDA، تمام ماهيان براي وجود ليستريا مونوسايتوجنز آزمايش شدند. هم چنين تمامي نمونه ها به کمک محيط کشت پليت کانت آگار براي شمارش باکتري هاي مزوفيل هوازي مورد ارزيابي قرار گرفتند.
نتايج اين آزمايشات نشان داد كه شيوع ليستريا مونوسايتوجنز در فروشگاه هاي عرضه ماهي سطح شهر کرمانشاه به ترتيب 15 درصد در قزل آلاي رنگين كمان و 18 درصد در كپور معمولي مي باشد. هم چنين 35 درصد نمونه هاي ماهي قزل آلا و 48 درصد نمونه هاي ماهي کپور معمولي شمارش کلي بيش از
107cfu/gr داشتند. با توجه به نتايج به دست آمده در اين بررسي کنترل بهداشت در عرضه و نحوه مصرف اين محصولات از قبيل تخليه امعا و احشا و پخت مناسب ضروري مي باشد.

 
كليد واژه: ليستريا مونوسايتوجنز، قزل آلاي رنگين كمان، کپور معمولي، کرمانشاه
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها