0

بانک مقالات علوم و فنون دریایی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

بانک مقالات علوم و فنون دریایی
جمعه 5 خرداد 1391  9:28 PM

 1 : مجله علوم و فنون دريايي ايران زمستان 1389; 9(4):4-17.
 
مطالعه ميزان استرس وارده و خصوصيات کيفي گوشت ماهي کپور معمولي (Cyprinus carpio) تحت تراکم و روش هاي مختلف کشتار
 
رحماني فرح كاوه*,شعبان پور بهاره,شعباني علي
 
* گروه شيلات، دانشکده شيلات و محيط زيست، دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي گرگان
 
 

هدف از پژوهش حاضر بررسي تاثيرات تراکم و روش کشتار بر ميزان استرس وارده و کيفيت گوشت ماهي کپور معمولي (Cyprinus carpio L.) بود. در اين تحقيق ماهيان تحت دو تراکم کم و زياد قرار گرفتند و با دو روش خفگي خارج از آب و غوطه وري در آب يخ کشتار گرديدند. نتايج به دست آمده نشان داد تراکم و دو روش مختلفِ کشتار بر مقادير کورتيزول، گلوکز، لاکتات، منيزيم، کلر و کلسيم پلاسما تاثير معني داري داشتند (P<0.05) اما بر مقادير پروتئين کل پلاسما بي تاثير بودند .(P>0.05) طي دوره 72 ساعته نگه داري ماهيان در يخ، ميانگين pH گوشت کپورهايي که خارج از آب خفه شدند به طور معني دار کمتر از ماهيان غوطه ور شده در آب يخ بود .(P<0.05) جمود نعشي در ماهيان خفه شده خارج از آب 3 ساعت پس از مرگ کامل شد، درحالي که در ماهيان غوطه ور شده در آب يخ 36 ساعت پس از مرگ کامل گرديد. ميزان آب چک گوشت ماهيان غوطه ور شده در آب يخ کمتر از ماهيان خفه شده خارج از آب بود .(P<0.05) شاخص انکسار چشم در کليه تيمارها طي 72 ساعت نگه داري در يخ روند افزايشي نشان داد و در ماهي هاي خفه شده خارج آب بيشتر از ديگر تيمارها بود. بعلاوه روش کشتار بر رنگ پوست و رنگ فيله ماهيان تاثير معني دار داشت .(P<0.05) نتايج اين تحقيق نشان داد کشتار با روش غوطه وري در آب يخ استرس کمتري نسبت به روش خفگي خارج آب به ماهي ها تحميل نموده و همچنين ماهيان کشته شده در آب يخ نسبت به ماهي هاي کشته شده به روش خفگي خارج کيفيت گوشت بهتري دارا بودند.

 
كليد واژه: جمود نعشي، شاخص هاي استرس، pH گوشت، کشتار، تراکم ماهي، Cyprinus carpio
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها