0

بانک مقالات علوم محیطی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات علوم محیطی
چهارشنبه 10 خرداد 1391  10:04 AM

 3 : محيط شناسي بهار 1382; 29(30 (ويژه نامه طراحی محیط)):37-42.
 
مولفه هاي محيط و منظر
 
طبيبيان منوچهر*
 
* گروه آموزشي شهرسازي و برنامه ريزي منطقه اي، دانشکده هنرهای زیبا، دانشگاه تهران
 
 

محيط و منظر در اشكال طبيعي و انسان ساخت از مولفه / مولفه هايي تشكيل شده است كه در انتقال اثر از دو ديد بصري و فكري سرچشمه مي گيرد. اين مولفه ها به استثناي مولفه هاي طبيعي نتيجه دو زايش فكري (سنت خبرگان و عوام) بوده و هركدام حامل پيام هايي هستند و تركيب آنها با يكديگر ساختاري را تشكيل مي دهد كه از اركان اصلي سكونتگاههاي انساني به شمار مي آيند. اين ساختار كه در برگيرنده محيط و مناظر است برحسب مباني تاريخي، فرهنگي و شكلي خود از مفاهيم و معاني خاصي برخوردارند كه از ديد ناظران و بنندگان مختلف، معاني و مفاهيم متفاوتي براي آنها ارایه مي شوند.
اصولا مناظر و مولفه هاي آن به عنوان يك زبان به حساب آمده و زبان آن زبان بومي
است. در ميان مناظر، منظر شهري جلوه گاه اين زبان و در دو شكل قابل مشاهده است. مولفه هايي كه به عنوان نماد و منظري از يك پهنه كه سال‌ها باقي مانده و به اعتبار تاريخي پهنه و يا معماري آن محافظت شده اند و مولفه ها يا مجموعه هايي كه عمر كوتاه تري داشته و به دليل تبعيت از تغييرات و نياز روز افزون مردم و تغيير در تكنولوژي با مولفه هاي جديدي جايگزين شده اند. بنابراين بجا خواهد بود چنانچه گفته شود مولفه هاي مناظر شهري تمام شدني نيستند و به صورت لايه هايي متناوبا جايگزين مي شوند. مشكل و يا سوال در اينجا درستي جايگزيني ها و نقشي كه موسسات آموزشي، مردم و عوامل اجرايي در ايجاد و حفظ اين مولفه ها مي توانند داشته باشند، دور مي زند.
بنابراين
توجه به سنت ها و زبان بومي و گرايش به تغييرات الزام آور، هم به عنوان راه حل، مسووليتي است كه بايستي در حوزه هاي آموزشي و اجرايي نسبت به آن حساسيت نشان داده شود و اين پيام و با هدفي است كه اين مقاله قصد انتقال آن را به علاقمندان به خصوص دانشجويان دارد.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها