0

بانک مقالات علوم محیطی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات علوم محیطی
چهارشنبه 10 خرداد 1391  9:50 AM

 

 4 : محيط شناسي تابستان 1382; 29(31):31-36.
 
خصوصيات شيميایي و غلظت برخي عناصر سنگين در پساب واحدهاي صنعتي نساجي شهر يزد
 
رحماني حميد رضا*
 
* مركز تحقيقات خاك و آب اصفهان
 
 

در زمان حاضر پالايش و پاكسازي آبها از آلاينده‌ها به ويژه عناصر سنگين به شكل يكي از مسایل مهم روز در آمده است. بهره برداري روز افزون از كارخانه‌ها و استفاده از كودهاي شيميایي، آفت كش‌ها، مواد سوختي و رنگي در مقياس عظيم، منابع مختلف آلودگي‌ آبها را تشكيل مي‌دهند. در نتيجه امروزه در منابع جهان بيش از 700 نوع ماده شيميايي شناسايي شده است كه اغلب آنها بسيار خطرناك مي‌باشند.
استان يزد به عنوان يكي از
مناطق خشك كشور از نظر منابع آب داراي محدوديت كيفي و كمي است. لذا بهره‌برداري مجدد از پسابهاي صنعتي مي‌تواند تا حدودي كمبود آب را در سطح استان جبران نمايد. بررسي خصوصيات فيزيكي و شيميايي پسابهاي خروجي از واحدهاي صنعتي مي‌تواند آگاهي لازم از آلاينده‌هاي موجود را ارایه نمايد. اطلاع از وضعيت آلاينده‌ها در جلوگيري از آلودگي محيط زيست با ارایه راه‌كارها و همچنين چگونگي تصفيه پسابها براي بهره‌برداري مجدد از آن‌ها موثر است.
در تحقيق حاضر چهار واحد صنعتي ريسندگي و
بافندگي يزد با (1) جنوب (2) درخشان (3) و تابان (4) در شهر يزد مورد بررسي قرار گرفته‌اند. در هر واحد صنعتي نمونه برداري از پساب به صورت ماهانه و به مدت 6 ماه انجام شده و با انتقال نمونه‌ها به آزمايشگاه برخي خصوصيات شيميايي آب از جمله pH, EC, Na+, K+, Ca+2, Mg+2, So4-2. CO3-2, HCO3- و غلظت عناصر سنگين Pb, Cd و Ni در نمونه‌هاي پساب اندازه گيري گرديدند.
نتايج نشان داد كه در واحد صنعتي شماره (1) غلظت كلسيم، منيزيم، كلرور بي
كربنات، در واحد صنعتي شماره (2) EC, pH، غلظت كلسيم، منيزيم، كلر، سولفات و بي‌كربنات و در واحد صنعتي شماره (3) غلظت كلسيم، منيزيم، كلر و بي كربنات و در واحد صنعتي شماره (4) pH، غلظت كلسيم، منيزيم، كلر و بي‌كربنات فراتر از حد مجاز غلظت اين آلاينده ها بودند. غلظت عناصر سنگين در پساب كليه واحدهاي صنعتي در نمونه‌هاي پساب کلیه واحدهای صنعتی در نمونه های پساب كمتر از حد مجاز آلاينده‌ها بود و پساب‌هاي واحدهاي مذكور از نظر اين فلزت جهت استفاده مجدد يا ورود به محيط زيست خطرساز نمي‌باشند.
در مجموع
مي‌توان نتيجه گيري كرد كه پسابهاي مذكور از نظر بعضي پارامترها از جمله غلظت كلر، سولفات، بي كربنات، كلسيم، منيزيم و pH بيش از مقادير مجاز بوده ولي از نظر عناصر سنگين مورد مطالعه محدوديتي ندارند. بنابراين ضرورت دارد جهت بهره‌برداري از پسابهاي مورد بررسي، تصفيه و جداسازي عناصر با غلظت هاي بيش از حد مجاز صورت گيرد. براي انجام تصفيه با ارایه راه‌حلهاي مناسب جهت بهره‌برداري مجدد، مطالعه و بررسي بيشتري لازم است.

 
كليد واژه: 
 
 
 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها