0

بانک مقالات علوم محیطی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات علوم محیطی
چهارشنبه 10 خرداد 1391  9:50 AM

 2 : محيط شناسي تابستان 1382; 29(31):13-20.
 
توسعه روشهاي شستشو در فيلترهاي درشت دانه با جريان افقي مستقيم (DHRF)
 
فاضلي مجتبي,ترابيان علي
 
 
 

فيلترهاي درشت افقي (HRF) در دهه‌هاي نيمه دوم قرن بيستم به عنوان پيش‌تصفيه مناسب براي تأمين شرايط كيفي آب ورودي فيلترهاي كند ماسه‌اي و در برخي موارد براي حذف آهن و منگنز دو ظرفيتي از آب زيرزميني مورد استفاده قرار گرفته است. عملكرد اين فيلترها با تزريق مقادير محدود مواد منعقد كننده و اختلاط سريع در دو دهه اخير توسعه قابل توجهي داشته است كه به آن فيلتراسيون مستقيم درشت افقي (DHRF) گفته مي‌شود. اين نوع فيلترها با توجه به استفاده از مواد طبيعي براي فيلتراسيون، عدم استفاده از قطعات متحرك مكانيكي و سادگي احداث و بهره برداري، واحدهاي مناسبي براي تصفيه آب ارزان قيمت براي مناطق محروم و کم جمعيت شناخته شده‌اند. بزرگترين مشكل موجود در راه بهره‌برداري وسيع از اين نوع فيلترها ضعف روشهاي شستشوي متعارف در آنها مي‌باشد.
اهداف كلي اين تحقيق عبارتند از:
1- بررسي تاثير تعبيه محفظه‌هاي تجمع
رسوبات در كف فيلترها در جلوگيري از توسعه افت فشار در فيلتر و بهبود راندمان شستشوي فيلتر با توجه به افزايش تدريجي سرعت جريان و تنش آب شستشو در عبور از مجاري تخلخل بين مواد پر كننده محفظه‌هاي قيفي شكل زيرين.
2- بررسي تاثير پالسي هوا در
طول عمليات شستشوي هيدروليكي فيلترهاي درشت دانه افقي مستقيم بر راندمان تخليه رسوبات و بازيابي فيلتر.
نتايج آزمايشات انجام شده در اين تحقيق در مقايسه با نتايج
ارايه شده توسط محققين ديگر نشان مي‌دهد كه با تعبيه يك ناحيه تجمع رسوبات در كف فيلتر، اولا توسعه افت فشار در طول دوره بهره‌برداري بين دو شستشو بسيار ناچيز مي‌شود و ثانيا شستشوي هيدروليكي مواد فيلتري و نگهدارنده با راندمان بهتري صورت مي‌پذيرد. به طوري كه در طول آزمايشات پايلوتي با دوره‌هاي بهره‌برداري يك هفته‌اي و نرخ فيلتراسيون تا 6/5 متر مكعب بر متر مربع در ساعت هيچگاه افت فشار در طول فيلتر به بيش از سه سانتي‌متر نرسيد. همچنين ضريب گرفتگي فيلتر در شستشوي با فواصل زماني، نرخ فيلتراسيون و كدورت ورودي مختلف (در محدوده‌هاي مجاز تغييرات) نهايتا به كمتر از دو درصد وزني مواد فيلتري محدود مي‌گردد. همچنين نتايج بررسي تاثير هوادهي پالسي بر روي راندمان تخليه رسوبات نشان مي‌دهد كه در اثر اين عمل نرخ درصد تجمعي رسوبات در جان فيلتر 18 تا 24 درصد كاهش مي‌يابد. ليكن با توجه به فلسفه استفاده از اين نوع فيلترها و به دليل مصرف انرژي و نياز به راهبري بيشتر توصيه نشده است.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها