0

بانک مقالات علوم محیطی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات علوم محیطی
چهارشنبه 10 خرداد 1391  9:48 AM

 1 : محيط شناسي زمستان 1382; 29(32):1-14.
 
ارايه الگوهاي طراحي و احيا در مناطق رود كناري با رعايت اصول اكولوژيك منظر (مطالعه موردي: حاشيه رودخانه جاجرود واقع در پارک ملي خجير)
 
شفيعي بنفشه,ايراني بهبهاني هما,مخدوم فرخنده مجيد,ياوري احمدرضا,كريمي كيوان
 
 
 

به منظور نيل به طراحي اكولوژيكي، قبل از هر گونه اقدام به طراحي، تشريح و ارزيابي وضعيت محيط و منابع ضروري است. از آنجا كه محدوده طراحي در حاشيه رودخانه جاجرود و در پارك ملي خجير واقع شده است،ارزيابي توان اكولوژيك (ارزيابي اكوسيستمي) اين محدوده جهت يافتن پهنه‌هاي مناسب براي تفرج متمركز و گسترده انجام شد.
به منظور تكميل
ارزيابي اكوسيستمي و در نظر گرفتن ارتباطات عرضي بين اكوسيستمها، عناصر ساختاري منظر (لكه ها و دالانها) مورد بررسي و شناسايي قرار گرفتند و الگوهاي ناشي از آرايش فضايي گياهان رود كناري و الگوهاي مصنوع (ناشي از دخالتهاي انساني است) استخراج شدند. سپس با استفاده از نتايج حاصل از ارزيابي اكوسيستمي و تفسير الگوي تكرار لكه‌هاي گياهي در فرمي مشابه، بهترين مكان به منظور طراحي تفرجگاه انتخاب گرديد.
در
پايان با استفاده از اصول اكولوژي منظر و يافته هاي ناشي از الگوهاي ساختاري منظر در محدوده طراحي، راهكارهايي به صورت توصيه‌هاي طراحي مبتني بر اكولوژي و زمينه منظر، ارايه شدند. برخي از اين توصيه‌هاي طراحي براي محدوده مورد نظر و مناطق مشابه، شامل برقراري ارتباط و اتصالات اكولوژيكي (Connectivity) بين لكه‌ها و دالان‌هاي منقطع، تلفيق لكه‌هاي كوچكتر (Unification)، رعايت آرايش فضايي گياهان، چيدمان كاشت آنها (spacing) و استفاده از نيروي طبيعت به عنوان سرآغازي براي احياي مناطق تخريب شده ميباشد.

 
كليد واژه: اكولوژي، منظر، مناطق رودكناري، توصيه هاي طراحي، پارك ملي خجير
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها