پاسخ به:بانک مقالات علوم محیطی
چهارشنبه 3 خرداد 1391 1:21 PM
7 : علوم و تكنولوژي محيط زيست زمستان 1385; 8(4 (مسلسل 31)):59-66. |
بررسي اثرات دما بر قابليت تخمه گشايي و ارزش غذايي ناپليوس آرتمياي اروميه (Artemia urmiana) |
طيبي ليما*,سيف آبادي سيدجعفر,عابديان كناري عبدالمحمد,آق ناصر |
* دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي |
در اين نوشتار قابليت تخمه گشايي و ارزش غذايي ناپليوس آرتمياي اروميه و اثر دما بر اين فاکتورها بررسي شد. آزمايشات با دو سطح دماي 25 و 30 درجه سانتي گراد، در سه تکرار و به صورت طرح بلوک هاي کاملا تصادفي انجام گرفت. قابليت تخمه گشايي سيست ها در اين دماها طبق روش استاندارد تعيين شد. ناپليوس هاي لازم جهت انجام آزمايشات مشخص کردن ترکيبات شيميايي بدن در مخازن پنج ليتري کشت و پس از 24 ساعت برداشت شدند. ميزان وزن خشک، پروتئين، چربي، خاکستر، کربوهيدرات، انرژي و ترکيب اسيدهاي چرب ناپليوس ها در هر يک از اين دماها، سنجيده و مقدار وزن خشک انفرادي ناپليوس ها و ترکيب زيست- شيمايي انفرادي بدن ناپليوس به دست آمد. نتايج نشان داد که، درصد و کارآيي تخمه گشايي با افزايش دما افزايش يافته که در مورد درصد تخمه گشايي اين افزايش معني دار بود (P<0.05). مقدار ارزش غذايي ناپليوسها نيز در بيشتر موارد با افزايش دما کاهش يافت. ولي اين اختلافات جزيي بوده و از نظر آماري معني دار نبوده است (P>0.05). در پايان، با توجه به نتايج به دست آمده، دماي 30 درجه سانتي گراد براي تخمه گشايي سيست ها پيشنهاد مي شد، که تحت اين شرايط، ضمن آنکه قابليت تخمه گشايي سيست ها افزايش مي يابد، ارزش غذايي ناپليوس ها نيز حفظ مي شود. |
كليد واژه: آرتمياي اروميه، دما، قابليت تخمه گشايي، ارزش غذايي |
نسخه قابل چاپ |