0

بانک مقالات علوم محیطی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات علوم محیطی
چهارشنبه 3 خرداد 1391  1:08 PM

 : علوم و تكنولوژي محيط زيست زمستان 1386; 9(4 (مسلسل 35)):1-13.
 
مدل سازي تاثير تغيير pH در انتقال فلزات سنگين (نيکل و کادميوم) ناشي از فعاليت هاي پتروشيمي بندر امام خميني در خليج فارس (خور موسي)
 
جاويد اميرحسين,صمديار حسن*
 
* دانشکده محيط زيست و انرژي، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد علوم و تحقيقات
 
 

خورهاي موسي در شمال غربي خليج فارس واقع شده و از سمت جنوب به خليج فارس مرتبط گشته است. برخورداري اين منطقه از موقعيت خاص جغرافيايي، منجر به ايجاد مجموعه اي از تاسيسات و صنايع پتروشيمي مانند مجتمع هاي پتروشيمي رازي و امام خميني و نيز بنادر حساس و استراتژيکي مانند ماهشهر و اسکله هاي صادرات نفت شرکت نفت ايران و... گرديده است. همچنين وجود جزر و مد بالا در اين منطقه دامنه گسترش آلاينده ها را بسيار افزايش داده و باعث شده است که کل منطقه خور موسي تحت تاثير آلاينده هاي تخليه شده به خور قرار گيرد.
با توجه به آن که پساب ها و فاضلاب هاي مجتمع هاي پتروشيمي مستقر در خورهاي موسي به داخل خور موسي وارد مي شود، لذا پايش و نيز بررسي عوامل موثر بر پراکنش و نيز نحوه پراکنش و نيز نحوه پراکنش فلزات نيکل و کادميوم براي مديريت نحوه دفع و نيز زمان دفع پساب امري ضروري به نظر مي رسد. در اين راستا، در اين پژوهش با استفاده از نرم افزار
MIKE 21، به منظور بررسي نحوه پراکنش فلزات نيکل و کادميوم و اثر تغييرات pH در خور موسي و عواملي که بر پراکنش آن موثرند، پراکنش اين فلزات در آب خور موسي در حالات مختلف بررسي شده است. نتايج اين مدل نشان داد که با ثابت در نظر گرفتن pH افزايش غلظت فلزات نيکل و کادميوم روند افزايشي داشته و اين روند تا زماني که غلظت اين فلزات به حداکثر خود برسد، ادامه مي يابد و مدت زماني که اين روند به طول مي انجامد بسيار کوتاه تر از زماني است که pH متغير است و اين تحقيق اهميت پديده جزر و مد در تغييرات pH و تاثير آن را در فرآيند انتقال فلزات سنگين نشان مي دهد.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها