0

بانک مقالات علوم محیطی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات علوم محیطی
چهارشنبه 3 خرداد 1391  12:51 PM

 9 : علوم و تكنولوژي محيط زيست تابستان 1387; 10(2 (مسلسل 37)):88-99.
 
نظام اجرايي حلقه مفقوده برنامه هاي شهري در ايران تحليلي بر نظام اجرايي طرح ها و برنامه هاي توسعه شهري
 
جمهيري محمود*,ذبيحي حسين,ماجدي حميد
 
* گروه شهرسازي، دانشكده هنر و معماري، واحد علوم و تحقيقات، دانشگاه آزاد اسلامي
 
 

پس از گذشت نخستين دهه از تهيه و اجراي طرح هاي توسعه شهري با وجود انتقادات متعدد، به موضوع اجرا به عنوان مانع تحقق طرح هاي توسعه شهري پرداخته نشده است. سازمان و يا نظام اجرايي در مطبوعات و ادبيات شهرسازي به ندرت به چشم مي خورد. اجرايي بودن طرح شهري کافي نيست، بلکه طرح نيازمند نظامي است که وظيفه اجرا، پيگيري و نظارت بر طرح را بر عهده داشته باشد. نبود اين نظام و ناکارآمدي آن از دلايل اصلي عدم تحققق طرح هاست.
فرضيه اين تحقيق نبودن نظام کارآمد براي اجراي طرح هاي توسعه شهري است. شيوه تحقيق براي طراحي نظام تبييني با استفاده از مطالعه اسنادي و عمليات ميداني تدوين گرديد. روش جمع آوري داده ها اسنادي (کتابخانه، قوانين و مقررات، آيين نامه ها و بخشنامه ها) و همچنين مصاحبه (مصاحبه هاي علي و محاوره اي) است که با استفاده از دو شيوه بررسي و پيمايش:
1. بررسي پهنا نگر اجراي طرح هاي شهري
2. بررسي اجراي طرح هاي شهري با رويکرد سيستمي
مطالعه انجام گرفت و نتيجه حاصل آن که علي رغم مطالعات جامع و تفصيلي و صرف مدت زمان طولاني براي تدوين و تصويب طرح ها مشکلات و مسايل در مباحث زير همچنان وجود دارد.
اجرا و روش هاي اجراي طرح ها و برنامه هاي شهري، منابع شامل منابع مالي و نيروي انساني، نقش جريان اطلاعات در اجراي برنامه ها (فقدان بازخورد در اجراي برنامه ها وجود دارد)، تصميم سازي و تصميم گيري (که در اختيار مديريت شهر نيست و بنابراين طرح ها پويا نيستند). از اين روست که دخالت هايي متعددي در نظام شهري وجود دارد و به طور خلاصه نبود نظام اجرايي نمايان مي گردد که ضرورت طراحي آن لازم است.

 
كليد واژه: نظام، نظام اجرايي، طرح ها و برنامه هاي توسعه شهري، مديريت شهري
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها