پاسخ به:بانک مقالات علوم محیطی
سه شنبه 2 خرداد 1391 12:50 PM
5 : علوم محيطي زمستان 1385; 4(2):63-72. |
بررسي امکان تهيه فيلم زيست سازگار از نشاسته نخود و تاثير رطوبت نسبي و پلاستي سايزر بر ويژگي هاي فيزيکي و مکانيکي آن |
جوانمردداخلي مجيد*,بصيري عليرضا |
* گروه صنايع غذايي، پژوهشكده صنايع شيميايي، سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي ايران |
ويژگي هاي کششي، ميزان تراوايي نسبت به بخار آب و اکسيژن و ميزان حلاليت در آب در رطوبت نسبي (RH) تحت بررسي در فيلم هاي خوراکي تهيه شده از نشاسته نخود، اندازه گيري و با فيلم هاي خوراکي مرسوم و مورد استفاده مقايسه گرديد. افزودن گليسرول به فيلم هاي نشاسته نخود که تورم و باد کردگي گرانول هاي حاوي آميلوز و توزيع يکنواخت آنها در بين ژل هاي آميلو پکتين را در پي داشته، در رطوبت نسبي 90 درصد، به طور معني داري ميزان کش آمدگي فيلم را افزايش داد. با افزايش رطوبت نسبي از 51 به 90 درصد، قدرت کششي فيلم توليدي کاهش و ميزان کش آمدگي افزايش يافت. ميزان تراوايي بخار آب در اين فيلم 130 تا g mm/m2/d/kpa??? تعيين گرديد. ميزان تراوايي نسبت به اکسيژن در رطوبت نسبي کمتر از 40 درصد بسيار پايين (کمتر از (cm3 mm/m2/d/kpa 0.5 بوده و ميزان آن 1.2 تا 1.4 ((cm3 mm/m2/d/kpa در رطوبت نسبي 45 درصد شد. حلاليت در آب فيلم توليدي 32 درصد بود. فيلم نسبت به اکسيژن تراوايي پايين و قابليت کشش بالايي داشت. |
كليد واژه: فيلم نشاسته، فيلم خوراکي، گليسرول، تراوايي اکسيژن، تراوايي بخار آب، ويژگي کششي |
نسخه قابل چاپ |