0

بانک مقالات علوم محیطی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات علوم محیطی
سه شنبه 2 خرداد 1391  11:51 AM

 7 : علوم محيطي بهار 1388; 6(3):63-72.
 
بررسي بقاياي سموم در محصولات کشاورزي ايران مطالعه موردي: بررسي بقاياي ديازينون در گوجه فرنگي (Solanum lycopersicum)، خيار (Cucumis sativus) و خربزه (Cucumis melon)
 
رضواني مقدم پرويز,قرباني رضا*,كوچكي عليرضا,علي مرادي ليلا,عزيزي گلثومه,سياهمرگويي آسيه
 
* گروه زراعت، دانشکده کشاورزي، دانشگاه فردوسي مشهد
 
 

ديازينون به عنوان يک آفت کش شيميايي به دليل طيف اثر بخشي گسترده اي که دارد مورد توجه بسياري از توليد کنندگان محصولات کشاورزي قرار گرفته است، اما در صورت عدم رعايت دوره ماندگاري آن، وجود بقاياي سم درمحصولات سلامت مصرف کنندگان را به شدت به مخاطره مي اندازد. در اين پژوهش، جهت تعيين ميزان بقاياي سم ديازينون در گوجه فرنگي، خيار و خربزه، نمونه هاي گوجه فرنگي از 2 منطقه (شيروان و مشهد)، خربزه از 2 منطقه (شيروان و تربت جام) و خيار از 6 منطقه (دزفول، جيرفت، کرمان، شيروان، مشهد و رفسنجان) تهيه شد. اندازه گيري بقاياي سم ديازينون در نمونه ها توسط دستگاه کروماتوگرافي گازي (GC) انجام شد. تجزيه ميزان سم در نمونه هاي خربزه مربوط به تربت جام و شيروان، نشان داد که باقيمانده سم ديازينون در خربزه تربت جام 4.98 برابر حد مجاز و در خربزه شيروان 4.11 برابر حد مجاز بود. باقيمانده ديازينون در خيار به جز در خيار مشهد، بيش از حد مجاز بود. بطوري که ميزان اين سم، در خيار دزفول 6.1 برابر، در خيار رفسنجان 4.4 برابر، در خيار جيرفت 4.2 برابر، در خيار کرمان 2.1 برابر و در خيار شيروان 1.8 برابر حد مجاز بود، اما ميزان سم در گوجه فرنگي و خيار کشت شده در مشهد کمتر از حد مجاز تعيين شد.

 
كليد واژه: امنيت غذايي، بقاياي سموم، کروماتوگرافي گازي، سلامت انسان، محيط
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها