0

بانک مقالات زیست شناسی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات زیست شناسی
دوشنبه 1 خرداد 1391  7:31 PM

 6 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) زمستان 1387; 18(1/70 (ويژه نامه زيست شناسي)):51-60.
 
بررسي تغييرات كمي و كيفي تركيبات سازنده اسانس گونه دارويي مرزه خوزستاني (khuzistanica J. Satureja) در طول تكوين گياه و خواص ضد ميكروبي اسانس آن در شرايط in vitro
 
مجد احمد*,نژادستاري طاهر,خاوري نژاد رمضان علي,دوستي بهروز
 
* گروه زيست شناسي، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامي، تهران، ايران
 
 

در اين پژوهش تغييرات کمي و کيفي گونه دارويي مرزه خوزستاني اسانس در طول سه مرحله تکويني و اثرات ضد ميکروبي اسانس آن در مرحله گلدهي مورد بررسي قرار گرفت. استخراج اسانس به روش تقطير با آب و با استفاده از دستگاه کلونجر صورت گرفت و شناسايي ترکيبات سازنده اسانس نيز با GC-MS انجام شد. اثرات ضد ميکروبي اسانس نيز به روش تعيين حداقل غلظت بازدارندگي مشخص گرديد .نتايج آزمايشها نشان داد که بيشترين مقدار اسانس بدست آمده از گياه در مرحله قبل از گلدهي و کمترين ميزان مربوط به مرحله پس از گلدهي است. اسانس در مرحله قبل از گلدهي با 9 ترکيب براي ماده خشک و 11 ترکيب براي ماده تر، واجد کمترين تنوع از نظر ترکيبات سازنده آن و در مرحله پس از گلدهي با 18 ترکيب براي ماده خشک و 17 ترکيب براي ماده تر بيشترين تنوع را از نظر ترکيبات سازنده داشت. کارواکرول بعنوان ترکيب اصلي سازنده اسانس در همه مراحل تکويني بود و بيشترين مقدار آن مربوط به مرحله قبل از گلدهي و کمترين ميزان آن در مرحله بعد از گلدهي بود. تفاوت معني داري بين ماده خشک و تر مورد استفاده در اسانس گيري از نظر ميزان ترکيبات سازنده اسانس مشاهده نشد. بر اساس نتايج حاصل از بررسي هاي ضدميکروبي مشخص گرديد که اسانس گياه مرزه خوزستاني بر رشد باکتري هاي گرم مثبت شامل:
(MIC=0.2ml/ml 12228CIP), (MIC=0.2ml/ml) S. aureus 6538p S.epidermidis و گرم منفي شامل  (MIC=0.4ml/ml), S.typhi morium ID (MIC=0.4ml/ml) P.aeroginosa 27853ATCC (MIC=2ml/ml), E.coli 35218BBL و قارچ(MIC=0.1ml/ml) C.albicans 10231BBL  اثر بازدارندگي دارد. اين اثر بر باکتري هاي گرم مثبت و قارچ کانديدا البيکانس بيش از باکتري هاي گرم منفي مي باشد.

 
كليد واژه: اسانس، تركيبات سازنده، مراحل تكويني، اثرات ضد ميكروبي، مرزه خوزستان
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها