0

بانک مقالات زیست شناسی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات زیست شناسی
دوشنبه 1 خرداد 1391  8:48 AM

 2 : سلول و بافت پاييز 1389; 1(1):9-18.
 
بررسي آفلاتوکسين M1 شير و ارتباط آن با فلور قارچي خوراک دام مصرفي در استان مرکزي
 
رنجبر سميرا,نوري ميترا*,نظري راضيه
 
* دانشگاه اراک، دانشکده علوم، گروه زيست شناسي
 
 

هدف: مصرف خوراک دام آلوده به Aspergilus سبب توليد آفلاتوکسين و ايجاد اختلال در چرخه سلامت دام، شير و افراد مصرف کننده مي گردد. در اين پژوهش بررسي آفلاتوکسين M1 شير و ارتباط آن با فلور قارچي خوراک دام مصرفي در استان مرکزي انجام گرديد.
مواد و روش ها: خوراک دام سالانه مصرفي ده دامداري استان مرکزي در 1388 و 1389 بررسي گرديد. جداسازي، کشت و تشخيص قارچ هاي موجود در آنها انجام و آفلاتوکسين موجود درشير توليدي به روش الايزا اندازه گيري شد و ارتباط بين ترکيب خوراک دام، کپک و آفلاتوکسين
M1 در شير دام سنجش گرديد.
نتايج: نتايج نشان داد بيشترين مواد تشکيل دهنده خوراک دام شامل ذرت، کنجاله پنبه دانه و کلزا، مکمل هاي غذايي، جو، سبوس گندم، نان خشک، پودر چربي و يونجه مي باشند. بيشترين عامل آلودگي وجود کپک هاي
Aspergilus clavatus، A. flavus وRhizopus stolonifer بودند. نتايج مطالعه سالانه آفلاتوکسين در شير دامداري ها وجود آفلاتوکسين M1 را در همه آنها نشان داد. آناليز آماري داده هاي ساليانه خوراک دام و آفلاتوکسين وجود ضريب همبستگي قوي بين کنجاله کلزا و سويا با کپک هاي آسپرژيلوس در خوراک دام و آلودگي شير به آفلاتوکسين را تاييد نمود.
نتيجه گيري: پس کنترل آلودگي خوراک دام به کفک ها، بهترين روش براي جلوگيري از آلودگي شير و فرآورده هاي آن به آفلاتوکسين هاست که به بهبود سلامت جامعه کمک مي کند
.

 
كليد واژه: آسپرژيلوس، آفلاتوکسين M1، خوراک دام، شير
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها