0

بانک مقالات زیست شناسی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات زیست شناسی
دوشنبه 1 خرداد 1391  8:47 AM

 6 : سلول و بافت زمستان 1389; 1(2):47-56.
 
قابليت ترانسفکشن و ترانسدوکشن سلول هاي جوجه رده LMH و مقايسه آن با سلول هاي انساني رده HEK-293T
 
رحيمي شم آبادي عباس,گردانه موسي*,علي پناه مسعود,قريب احسان
 
* دپارتمان ژنتيك مولكولي، پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري، تهران
 
 

هدف: هدف از اين مطالعه بررسي کارائي جذب DNA و انتقال ژن به سلول هاي کبدي جوجه نژاد لگهورن در دو سطح ترانسفکشن و ترانسدوکشن با لنتي ويروس هاي نوترکيب و شدت بيان ترانسژن مي باشد.
مواد و روش ها: براي ترانسفکشن يا ترانسدوکشن ويروسي، سلول ها در پليت هاي 96 خانه کشت داده شدند و در مراحل مختلف با ميکروسکوپ فلورسنس مشاهده گرديدند. تعداد سلول هاي GFP (Green Fluorescent Protein-positive) نرم افزار Grid Cell Counter و شدت بيان ترانسژن با نرم افزار ImageJ محاسبه و داده ها با نرم افزار SPSS آناليز شدند.
نتايج: بيان ژن
GFP ، در سطح ترانسفکشن، در سلول هاي (Human Embryonic Kidney) HEK و (Chicken hepatoma cell line) LMH به ترتيب 6 ساعت و 9 ساعت بعد از انتقال ژن و در مرحله ترانسدوکشن به ترتيب 22 ساعت و 36 ساعت بعد مشاهده شدند. شمارش سلول هايGFP+، 48 ساعت پس از ترانسفکشن نشان داد که سلول هاي HEK و LMH به ترتيب 40 درصد و 35 درصد DNA را دريافت و بيان کرده اند. اين مقادير در 72 ساعت بترتيب به 95 درصد و 48 درصد رسيد. شمارش سلول هاي مثبت 72 و 96 ساعت پس از ترانسدوکشن ويروسي نيز الگوئي مشابه از نظر دريافت DNA توسط دو رده سلولي مزبور را به اثبات رسانيد. ليکن آناليز شدت بيان GFP نشان داد که رده HEK و LMH بترتيب 74 درصد و 89 درصد GFP را با اختلاف معني داري (P<0.01) بيان كردند.
نتيجه گيري: نتايج حاصله نشان داد که سلول هاي
HEK از قدرت جذب بالاتري براي دريافت DNA برخوردار هستند با اين حال سلول هاي LMH قادرند ژن هاي خارجي را با شدت بيشتري بيان نمايند.

 
كليد واژه: جوجه، LMH، لنتي ويروس، ترانسفکشن، ترانسدوکشن
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها