0

بانک مقالات زیست شناسی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات زیست شناسی
دوشنبه 1 خرداد 1391  8:45 AM

 2 : سلول و بافت تابستان 1390; 2(2):99-106.
 
بررسي تنوع ژنتيکي در ارقام بي دانه انگور توسط نشانگر ملکولي RAPD
 
جداري كوهي بهروز,گروسي قاسمعلي,حسيني رامين*
 
* دانشگاه بين المللي امام خميني قزوين، گروه بيوتكنولوژي كشاورزي
 
 

هدف: ارقام بسيار متنوعي از انگور در ايران کشت مي شوند که در بين آن ها، ارقام بي دانه جز بهترين ارقام خشکباري انگور هستند. هدف از اين پژوهش، پي بردن به پتانسيل نشانگر ملکولي (Random Amplified Polymorphic DNA) RAPD براي تعيين دوري و يا نزديکي ارقام و يا احتمالا يکي بودن برخي از آن ها صورت گرفت.
مواد و روش ها: در اين مطالعه، 21 رقم انگور بي دانه و 11 آغازگر
RAPD مورد استفاده قرار گرفتند.
نتايج: از بين ارقام استفاده شده، 8 آغازگر تکثير
DNA را بخوبي انجام و در بين ژنوتيپ ها چند شکلي بالايي نشان دادند. مجموعا 117 باند (آلل) چند شکل به دست آمد که بيشترين تعداد باند دهي مربوط به آغازگر H و کمترين تعداد مربوط به آغازگر B بود. درصد باندهاي چند شکل در بين آغازگرها از 71.4 براي آغازگر B تا 100 درصد براي آغازگر C متغير و متوسط بانددهي براي هر آغازگر 12.8 باند بود. در تجزيه آماري، باندهاي در محدوده 3000-200 جفت باز که داراي تکرار پذيري بالايي بودند انتخاب و در محاسبه وارد شدند. تجزيه کلاستر با استفاده از ضريب تشابه جاکارد مبتني بر روش (Unweighted pair-group method of arithmetic average) UPGMA انجام و ارقام در 3 گروه طبقه بندي شدند. دامنه ضريب تشابه از 0.21 تا 0.716 با ميانگين ضريب تشابه 0.46 تعيين گرديد.
نتيجه گيري: بيشترين تشابه بين ارقام عسگري قرمز و عسگري مشکين شهر و کمترين تشابه بين ارقام خليلي بي دانه و عسگري نيشابور تشخيص داده شد. احتمالا دو رقم عسگري قرمز و عسگري مشکين شهر داراي مبدا يکساني هستند که در طي زمان به مکان هاي مختلفي برده شده اند
.

 
كليد واژه: انگور، تنوع ژنتيکي، چند شکلي، تکنيک RAPD
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها