پاسخ به:بانک مقالات زیست شناسی
دوشنبه 1 خرداد 1391 8:42 AM
4 : سلول و بافت بهار 1390; 2(1):25-33. |
|
تاثير مکمل سازي کوتاه مدت عصاره سير بر مارکرهاي استرس اکسيداتيو والتهاب متعاقب يک جلسه فعاليت هوازي در مردان غير ورزشکار |
|
جعفري افشار*,ذکري رسول,دهقان غلام رضا,ملكي راد علي اكبر |
|
* دانشگاه تبريز، دانشکده علوم تربيت بدني و علوم ورزشي |
|
هدف: تحقيق حاضر به منظور تعيين اثر مکمل سازي کوتاه مدت عصاره سير بر ظرفيت ضد اکسايشي تام، مالون دي آلدهيد و لکوسيت هاي خوني محيطي مردان غير ورزشکار پس از يک وهله فعاليت هوازي انجام شد.
مواد و روش ها: 20 مرد غير ورزشکار سالم داوطلب (23±3سال، درصد چربي 16±2درصد و اکسيژن مصرفي بيشينه 40±3 ميلي ليتر/کيلوگرم/دقيقه) در دو گروه تصادفي همگن شده مکمل عصاره سير (700 ميلي گرم در روز) و شبه دارو (700 ميلي گرم در روز دکستروز) تقسيم شدند. همه آزمودني ها پس از 14 روز مکمل سازي در يک قرارداد ورزشي هوازي روي نوار گردان با 75 درصد اکسيژن مصرفي بيشينه به مدت 30 دقيقه شرکت نمودند. نمونه خوني اوليه در حالت پايه قبل از شروع مکمل سازي، نمونه خوني دوم پس از تکميل دوره مکمل سازي و نمونه سوم پس از قرارداد ورزشي گرفته شد. داده هاي نرمال با استفاده از آزمون هاي تحليل واريانس مکرر، بونفروني و تي مستقل در سطح معني داري پنج درصد با نرم افزار SPSS نسخه 18بررسي شدند.
نتايج: نتايج حاکي است که مصرف 14 روزه عصاره سير قبل از فعاليت ورزشي موجب افزايش معني داري (P<0.05) در ظرفيت ضد اکسايشي تام پايه شد. از طرفي، 30 دقيقه فعاليت هوازي به ترتيب باعث کاهش معني دار ظرفيت ضداکسايشي تام و افزايش معني دار (P<0.05) مالون دي آلدهيد و تعداد لکوسيت هاي خون محيطي گرديد. با اين حال، دامنه تغييرات شاخص هاي اکسايشي و التهابي گروه شبه دارو به طور معني دار (P<0.05) بيشتر از گروه مکمل سير بود.
نتيجه گيري: بر اساس يافته هاي حاضر مي توان نتيجه گرفت که احتمالا مکمل سازي عصاره سير مي تواند با افزايش ظرفيت ضد اکسايشي تام سرم پايه، از تغييرات نا مطلوب شاخص هاي آسيب هاي فشار اکسايشي و التهاب ناشي از انجام فعاليت هاي ورزشي هوازي در مردان غير ورزشکار بکاهد.
|
|
كليد واژه: پراکسيداسيون ليپيدي، سير، ظرفيت ضد اکسايشي تام، فعاليت هوازي |
|
![](http://sid.ir/fa/image/PDF.gif) |
نسخه قابل چاپ
|