پاسخ به:بانک مقالات زیست شناسی
دوشنبه 1 خرداد 1391 8:40 AM
3 : زيست شناسي گياهي زمستان 1389; 2(6):29-38. |
اثر پرتو فرابنفش B بر ميزان برخي ترکيب هاي آنتي اکسيدان، فعاليت آنزيم فنيل آلانين آمونيالياز و پروتئين کل در ميوه رسيده گوجه فرنگي (.Lycopersicon esculentum Mill) پس از برداشت |
بي جامي آزاده,رضانژاد فرخنده*,ساسان حسين علي |
* گروه زيست شناسي، دانشکده علوم، دانشگاه شهيدباهنر، کرمان |
پرتو UV-B پرانرژي ترين جزء نور خورشيد است که به سطح زمين مي رسد. گياهان که قابليت حرکت ندارند، بيش از ساير موجودات در معرض اين پرتو قرار دارند. در اين مطالعه اثر دوزهاي متفاوت UV-B (280-320) با استفاده از زمان هاي مختلف (1، 2 و 4 ساعت) بر ميزان برخي ترکيب هاي آنتي اکسيدان (ترکيبات فنلي کل، فلاونوئيدها، آنتوسيانين ها و ليکوپن)، فعاليت آنزيمي و پروتئين در ميوه هاي رسيده گوجه فرنگي پس از برداشت مورد مطالعه قرار گرفت. اندازه گيري ميزان فلاونوئيدها نشان داد که در هر سه تيمار ميزان فلاونوئيدها در مقايسه با شاهد افزايش يافته است. سنجش غلظت آنتوسيانين ها نيز نتايج مشابهي را نشان داد. اندازه گيري ترکيب هاي فنلي کل و سنجش ميزان ليکوپن، افزايش ميزان آنها را در تيمارهاي 2 و 4 ساعت نسبت به نمونه هاي شاهد نشان داد. اندازه گيري فعاليت آنزيم فنيل آلانين آمونيالياز و پروتئين به ترتيب افزايش و کاهش ميزان آنها را تحت تيمار UV-B نشان داد. در مجموع، نتايج حاصل نشان داد که کاربرد پرتو UV-B سبب افزايش ترکيب هاي آنتي اکسيدان در ميوه رسيده گوجه فرنگي مي شود. |
كليد واژه: پرتو UV-B، ترکيبات آنتي اکسيدان، گوجه فرنگي |
![]() |
نسخه قابل چاپ |