پاسخ به:بانک مقالات زیست شناسی
دوشنبه 1 خرداد 1391 8:38 AM
5 : زيست شناسي گياهي بهار 1389; 2(1 (پياپي 3)):49-62. |
استخراج و بررسي مشخصات آنزيم تايروزيناز بادام زميني شمال ايران |
فريدي معصومه,سريري ريحانه*,جعفريان وهب,ناظم حبيب اله |
* بخش زيست شناسي، دانشگاه گيلان، رشت، ايران |
تشكيل رنگدانه هاي قهوه اي به وسيله آنزيم تايروزيناز، يكي از مهمترين علت هاي تغيير رنگ ميوه ها و سبزي ها و در نتيجه کاهش کيفيت آنهاست. اين آنزيم در مراکز تحقيقاتي، صنايع دارويي و آرايشي کاربرد فراوان داشته، در حال حاضر تنها منبع آنزيم مذکور تايروزيناز قارچ خوراکي است. از آنجايي که بادام زميني از محصولات مهم کشاورزي استان گيلان است و از طرفي، با توجه به تجربه و تخصص گروه ما در مورد تايروزيناز، هدف اين تحقيق بررسي امکان جايگزيني تايروزيناز بادام زميني با نوع قارچي در صنايع دارويي، غذايي، آرايشي و تحقيقاتي است. در اين پروژه، آنزيم مذکور از دانه بادام زميني استخراج و خالص سازي و خواص آن از جمله فعاليت بيولوژيکي، دما و pH بهينه تعيين گرديد و با تايروزيناز ساير منابع مقايسه شد. نتايج الکتروفورز نشان داد که آنزيم تايروزيناز بادام زميني داراي دو ايزوفرم با اوزان مولکولي بيشتر از تايروزيناز قارچ بوده، دما و pH بهينه فعاليت آنزيم به ترتيب 40oCو 5.2 است. مقادير ثابت ميکائيليس منتن 257.5 ميلي مولار و سرعت ماكزيمم 0.00421 ميلي مولار بر دقيقه محاسبه گرديد. |
كليد واژه: استخراج، خالص سازي، تايروزيناز، ثابت هاي ميکائيليس |
![]() |
نسخه قابل چاپ |