0

بانک مقالات زیست شناسی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات زیست شناسی
یک شنبه 31 اردیبهشت 1391  11:07 PM

 1 : زيست شناسي ايران تابستان 1384; 18(2):92-100.
 
بررسي اثر كلسيم نيترات بر توزيع سديم و پتاسيم در جوانه ‎هاي برنج در شرايط شوري
 
امين پناه هاشم,سروش زاده علي
 
 
 يكي از مهمترين اثرات سوء شوري بر رشد گياهان زراعي تجمع برخي يونهاي سمي بويژه سديم در بافتهاي گياه است. آغشته كردن بذرها با كلسيم نيترات مي تواند از طريق كاهش جذب و تجمع يونهاي كلر و سديم، جوانه زني را به هنگام شور بودن محيط بهبود بخشد. هدف اين پژوهش ارزيابي اثر آغشته كردن بذر با كلسيم نيترات بر توزيع يون  پتاسيم در جوانه هاي دو رقم برنج در شرايط شور بود. بهمين منظور، آزمايشي بصورت فاكتوريل درقالب طرح كاملاً تصادفي با سه تكرار انجام گرديد. تيمارها شامل چهار غلظت متفاوت كلسيم نيترات (0، 1، 5، 10 ميلي مولار) ، ماده كلات كننده كلسيم غشاي سلول ( EGTA پنج ميلي مولار )، چهار غلظت مختلف سديم كلريد (0، 50، 100، 150 ميلي مولار) و دو رقم برنج (گرده و طارم) بود. در هر دو رقم، با افزايش غلظت سديم كلريد، غلظت پتاسيم در ريشه چه و ساقه چه كاهش يافت. در مقابل، غلظت سديم و نسبت سديم به پتاسيم در اين اندامها افزايش يافت. مصرف ماده EGTA موجب كاهش غلظت پتاسيم و افزايش مقدار سديم و نسبت سديم به پتاسيم در ريشه چه و ساقه چه هر دو رقم شد. برعکس، كلسيم نيترات با غلظت 10 ميلي مولار در تمام غلظتهاي سديم كلريد باعث افزايش مقدار پتاسيم و كاهش مقدار سديم و در نتيجه كاهش نسبت سديم به پتاسيم در ريشه چه و ساقه چه شد. اين نتايج نشان داد كه آغشته كردن بذرها با كلسيم نيترات بر كاهش اثرات سوء شوري موثر است.
 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها