0

بانک مقالات زیست شناسی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات زیست شناسی
یک شنبه 31 اردیبهشت 1391  2:10 PM

 9 : زيست شناسي ايران بهار 1386; 20(1):80-88.
 
پاسخ گياهان لوبياي ميکوريزي و غير ميکوريزي به تنش شوري
 
منصوري حكيمه*,احمدي مقدم علي,روحاني نرگس
 
* مرکز علوم و تکنولوژي پيشرفته و علوم محيطي کرمان
 
 

جهت مطالعه تاثير وضعيت ميكوريزي در مقاومت گياه لوبيا Phaseolus vulgaris)) 45 روزه به شوري گياهان ميكوريزي و غير ميكوريزي با ميزان متفاوت شوري از طريق آبياري با محلول 20و40 ميلي مولار NaCl به مقدار 100mlهر سه روز يكبار تيمار شدند. نتايج نشان داد كه آغشتگي ريشه به قارچ هاي ميكوريزي با تجمع شوري كاهش مي يابد. مقدار قند گياهان ميكوريزي در برگ در حال كنترل و شوري 20mM و در ريشه در حال كنترل و شوري 40 mM و تنها مقدار پروتئين ريشه در سطح 20mM بيشتر از گياهان غير ميكوريزي است. ميكوريز در مقدار پرولين و كلروفيل b تاثير ندارد. اما مقدار كلروفيل a در گياهان ميكوريزي بيشتر است. در سطح شوري كم و متوسط ميزان K ,Ca ,P در گياهان ميكوريزي بيشتر بوده اما ميزان Na وضعيت عكس را نشان مي دهد. نتايج با توجه به نقش قارچ هاي VAM بر كاهش اثرات شوري در گياهان بحث مي شود.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها