پاسخ به:بانک مقالات زیست شناسی
یک شنبه 31 اردیبهشت 1391 1:50 PM
2 : زيست شناسي ايران تابستان 1386; 20(2):164-171. |
مقايسه مقدار املاح و ويتامينهاي ارقام آبوت، برونو، هايوارد و مونتي ميوه كيوي ايران و مقايسه ويتامينهاي اين ارقام با ميوه پرتقال تامسون ناول |
افشارمحمديان منصور*,علي اكبر عليرضا |
* رشت، دانشگاه گيلان، دانشكده علوم، گروه زيست شناسي |
بمنظور اندازه گيري کمي مقدار املاح و ويتامينهاي ارقام مختلف کيوي ايران و مقايسه اين ويتامينها با ويتامينهاي پرتقال تامسون ناول، ابتدا ارقام آبوت، برونو، هايوارد، مونتي و ميوه پرتقال تامسون بترتيب از باغهاي تحت کنترل شوراي کيوي کاران کشور و مرکز تحقيقات مرکبات شهرستان تنکابن برداشت شد و پس از انتقال سريع به آزمايشگاه، املاح سديم، پتاسيم، منيزيم، کلسيم، آهن، روي، فسفر، بور و ويتامينهاي ,C E ,A و انواع B نمونه هاي مذکور اندازه گيري شد. نتايج به دست آمده نشان داد که ميوه کيوي يک منبع سرشار از املاح و ويتامينهاست. که در اغلب موارد تفاوت فاحشي با ميوه پرتقال و بسياري از ميوه هاي ديگر دارد. مقايسه مقدار املاح در ارقام مختلف ميوه کيوي بيانگر اين است که ميزان پتاسيم، کلسيم و منيزيم در رقم برونو، آهن و روي در رقم آبوت، فسفر و بور در رقم هايوارد و سديم در رقم مونتي بيشتر است. مقايسه ميزان ويتامين نمونه هاي مورد بررسي نشان داد که بين ارقام مختلف ميوه کيوي از اين نظر اختلاف معني داري وجود ندارد، اما در مقايسه با ميوه پرتقال تامسون ناول، مقدار ويتامين C ارقام ميوه کيوي حدود چهار برابر و ويتامينهاي B2 وB3 (PP) حدود دو برابر ميوه پرتقال تامسون ناول است. اگرچه ويتامين هاي B1 ,E ,A و B6 در ميوه پرتقال تامسون ناول بيشتر از ارقام بررسي شده ميوه کيوي است. |
كليد واژه: |
![]() |