0

بانک مقالات زیست شناسی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات زیست شناسی
یک شنبه 31 اردیبهشت 1391  11:36 AM

 6 : زيست شناسي ايران بهار 1388; 22(1):62-70.
 
بررسي تركيبات اسانس، فعاليت آنزيم منتون ردوكتاز و فعاليت ضدميكروبي گونه Mentha piperita در دو مرحله از رشد
 
سلطاني فرشته,شريفي مظفر*,خواجه خسرو,يوسف زادي مرتضي
 
* تهران،‌ دانشگاه تربيت مدرس، دانشكده علوم پايه، گروه علوم گياهي
 
 

گونه Mentha piperita از گونه هاي مهم سرده (جنس) Mentha است كه اسانس آن از نظر دارويي مورد توجه مي باشد. در اين تحقيق در طي دو مرحله از رشد يعني دو و چهار ماه پس از كاشت، ميزان اسانس، فعاليت آنزيم منتون ردوكتاز مسبب توليد منتول و فعاليت ضدميكروبي اسانس بررسي شد. نتايج نشان داد كه تركيب اسانس گونه M. piperita در دو برداشت با هم متفاوت است،‌ در مرحله اول اجزاي عمده آن به ترتيب Menthone، Menthol، Menthofuran، Pulegone، 1,8-Cineole و Menthyl-acetate، در حاليكه اجزاي اصلي اسانس مرحله دوم به ترتيب Menthol، Menthone، Neo-menthone، 1,8-Cineole و Menthyl acetate بود. فعاليت آنزيم منتون ردوكتاز در برداشت دوم در مقايسه با برداشت اول،‌ افزايش معني دار داشت يعني در طي دوره رويشي با افزايش ميزان منتول فعاليت اين آنزيم نيز افزايش يافت. همچنين فعاليت ضدميكروبي اسانس بر عليه 11 باكتري گرم مثبت و گرم منفي بررسي و مشخص شد كه اسانس برداشت اول، بر روي تمام باكتريها اثر ضدميكروبي دارد و اثر آن بيشتر از اسانس برداشت دوم است.

 
كليد واژه: نعناع، اسان، منتول، منتون ردوكتاز
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها