پاسخ به:بانک مقالات زیست شناسی
یک شنبه 31 اردیبهشت 1391 11:36 AM
2 : زيست شناسي ايران بهار 1388; 22(1):12-23. |
جداسازي ميكروارگانيسم هاي تبديل كننده β- پينن به α- پينن از گياه باريجه و صمغ آن |
جوكاركاشي فرشته*,فولادي جمشيد,بيات منصور |
* تهران، دانشگاه الزهرا (س)، دانشكده علوم پايه، گروه زيست شناسي |
در اين پژوهش با استفاده از روشهاي غربال سازي، ميكروارگانيسمهايي از گياه باريجه، خاكهاي اطراف آن و صمغ باريجه كه منبع با ارزشي از اترهاي روغني مي باشند، جداسازي گرديد. 24 ميكروارگانيسم (15 قارچ، 9 باكتري) از نمونه هاي ذكر شده جداسازي و توانايي توليد -a پينن از -b پينن ميكروارگانيسم ها سنجش شد. محيط واكنش تجزيه و تبديل بيولوژيكي شامل (يك گرم زيتوده، -b 100 ml پينن در 100 ml بافر فسفات با pH6 بود كه به مدت 22 ساعت در دماي 37 درجه سانتي گراد با دور 150 rpm همزده و محصولات حاصل از واكنش دگرگوني بيولوژيكي توسط –n هگزان استخراج و با دستگاه كروماتوگرافي گازي آناليز شد. به اين ترتيب يك جدايه باكتري كه قادر به تبديل -b پينن به -a پينن بود شناسايي گرديد. آزمايشات بهينه سازي براي پارامترهاي محيط كشت از جمله منبع كربن و نيتروژن انجام گرفت. بيشترين زيتوده ميكروبي در حضور 30g/l گليسرين به ميزان 33.59g/l و در حضور 7g/l اوره به ميزان 40.44g/l توليد شد. آزمايشات نشان داد كه با بهينه سازي پارامترهاي محيط كشت ميزان تبديل -b پينن به -a پينن افزايش يافت. بيشترين توليد -a پينن در حضور 20 گرم بر ليتر گليسرين به عنوان منبع كربن به ميزان 0.133 درصد و در حضور 7g/l اوره به ميزان 0.205 درصد به عنوان منبع نيتروژن به دست آمد. |
كليد واژه: اسانسهاي طبيعي، گياه باريجه، تجزيه و تبديل بيولوژيكي، β- پينن، α- پينن |
![]() |
نسخه قابل چاپ |