پاسخ به:بانک مقالات زیست شناسی
یک شنبه 31 اردیبهشت 1391 11:17 AM
7 : زيست شناسي ايران تابستان 1388; 22(2):259-270. |
افزايش توليد کلاولانيک اسيد توسط Streptomyces clavuligerus با بهينه سازي ميزان اکسيژن محلول و دور همزن |
حامدي جواد*,مقيمي حميد,عباسي روح الهي عباس |
* تهران، دانشگاه تهران، پرديس علوم، دانشکده زيست شناسي، بخش ميکروبيولوژي |
کلاولانيک اسيد يك آنتي بيوتيک مفيد تجاري است كه توسط Streptomyces clavuligerus در فرمانتورهاي همزن دار توليد مي شود. اين باکتري رشته اي، بشدت هوازي و حساس به نيروي برش است. با توجه به اهميت فراوان ميزان اکسيژن محلول (Dissolved oxygen tension-DOT) دور همزن در رشد سويه مولد و توليد کلاولانيک اسيد، در اين پژوهش اثر غلظتهاي مختلف اکسيژن محلول و دورهاي مختلف همزن در رشدS. clavuligerus DSM738 و توليد کلاولانيک اسيد بررسي شده است. نتايج به دست آمده نشان مي دهد ميزان DOT 20 درصد و دور همزن 700 به ترتيب با g/l 0.61 و 0.85 موجب توليد بيشترين ميزان کلاولانيک اسيد شده اند. همچنين افزايش دور همزن بيشتر از 700 اثر منفي شديد در توليد آنتي بيوتيک داشته است. افزايش ميزان اکسيژن محلول از 20 درصد باعث افزايش رشد سلولي شده اما توليد آنتي بيوتيک را کاهش داده است. در rpm 200 و اکسيژن محلول 10 درصد، رشد و توليد آنتي بيوتيک نيز بشدت کاهش يافته است. |
كليد واژه: دور همزن، اکسيژن محلول، کلاولانيک اسيد، Streptomyces clavuligerus |
نسخه قابل چاپ |